Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Findus djupfrysta grönsaker är enkla och snabba att tillaga. Ju kortare tid man tillagar grönsaker, desto mer bibehålls alla nyttiga mineraler och vitaminer.

Matskola i samarbete med Findus

Findus chefskock, Kenneth Nilsson, tipsar om några olika sätt att variera hur man enkelt tillagar djupfrysta grönsaker så att de behåller sin fina krispighet. Dessutom bjuder han på tre goda ärtröror som passar perfekt som tillbehör på festmenyn, till vardagsmiddagen, grillbuffén eller som dipp till fredagsmyset.

Tillaga frysta grönsaker

  • Ångkoka:

    Fyll en kastrull med vatten 3-4 cm och koka upp, lägg de djupfrysta grönsakerna i ett ångnät och sätt ner i kastrullen, lägg på ett lock, koka upp och låt koka i ca. 5 minuter. Färdigt.

  • Ugnsbaka:

    Lägg dina djupfrysta grönsaker i en skål, ringla över olivolja, salta lätt och blanda runt. Häll ut blandningen på en plåt. Ungsbaka i varmluftsugn 160 grader i ca. 10 min. Färdigt.

  • Grillpaket:

    Lägg dina djupfrysta grönsaker på aluminiumfolie, salta lätt eller krydda med dina favoritkryddor. Vik ihop folien till paket. Lägg på ytterkanten på grillen i ca 10 min. Tänk på att tiden kan variera beroende på hur varm grillen är.

Goda gröna röror

  • Ärtpesto

    Ärtpesto


    100 g Findus broccoli
    200 g Findus svenska ärter
    1 näve ruccola eller basilika (ca 50 g)
    50 g rostade solrosfrön eller cashewnötter
    1 dl riven parmesan
    3/4 dl olivolja
    3-4 droppar grön tabasco
    3-4 msk av kokvattnet

    Gör så här:
    1. Koka hastigt upp broccolin och ärterna i lättsaltat vatten, häll av vattnet men spara några matskedar till att jämna ut såsen på slutet.
    2. Mixa broccoli, ärter, frö/nötter, ruccola, basilika och parmesan till en någorlunda slät massa. Droppa i lite olivolja i taget tills såsen känns krämig och fast. Tillsätt lite av kokvattnet om du vill ha en lite tunnare sås.
    3. Smaka av med grön tabasco och salt.

  • Ärtdipp

    Ärtdipp

    250 gr Findus Små Fina Ärter
    1 tsk hackad vitlök
    1 tsk Findus hackad chili
    2 tsk olivolja
    salt och peppar
    limesaft
    mynta

    Gör så här:
    1. Tina 250 gram ärter och mixa med 1 tsk hackad vitlök, 1 tsk hackad röd chili och 2 tsk olivolja.
    2. Smaksätt med salt, peppar, limesaft och gärna lite mynta.
    Serveringstips: Servera till grönsaksstavar eller bröd.

  • Ärtguacamole

    Ärtguacamole

    100 gr Findus svenska ärter
    1 st avokado
    1/2 st citron saft rivet citronskal
    1 msk olivolja
    1 msk Findus koriander
    1-3 tsk Findus hackad chili
    salt och peppar

    Gör så här:
    1. Tillaga ärterna enligt anvisning på förpackningen. Spola snabbt av i kallt vatten för att behålla den fina gröna färgen.
    2. Mixa ärter, avokado, citronsaft, rivet citronskal och olivolja.
    3. Blanda i koriander och chili och smaka av med salt och peppar.

ICA återkallar ICA Wrap Falafel av rödbeta med ajvarbulgur Läs mer