Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Grön nudelssoppa

Ta genvägen via färdig soppa, snabbkokta äggnudlar och frysta grönsaker för en matig soppa med mycket smak och färg. Här har vi valt en soppa med smak av röd curry. Med jordnötter, koriander och lime blir det till en asiatisk fullträff!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av och spola kallt. Blanda med oljan. Klipp nudlarna i mindre bitar.
  2. Lägg äggen i kokande vatten. Sjud i 8 minuter. Lägg i kallt vatten. Skala äggen.
  3. Värm soppan. Tillsätt grönmixen och låt koka upp. 
  4. Fördela nudlarna i portionsskålar. Skeda över soppan och grönsakerna. 
  5. Toppa med ägg och hackade jordnötter. Servera gärna med koriander och limeklyftor.

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar eller glasnudlar.

Näringsberäkningen är inkl. topping.

Tips

Rensa kyl och frys på grönsaksrester och ös ner i nudelsoppan, det går bra med vilka sorter som helst!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g äggnudlar
  • 1 msk rapsolja
  • 4 medelstora ägg
  • 2 förp färdig thaisoppa (à 5 dl)
  • 600 g fryst grönmix (broccoli, gröna bönor & romanesco)
Till servering
  • finhackade rostade jordnötter
  • färsk koriander
  • limeklyftor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2491 kJ / 603 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept