Grön nudelssoppa

19
1 Klimatsmart
Grön nudelssoppa

Ta genvägen via färdig soppa, snabbkokta äggnudlar och frysta grönsaker för en matig soppa med mycket smak och färg. Här har vi valt en soppa med smak av röd curry. Med jordnötter, koriander och lime blir det till en asiatisk fullträff!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017

Grön nudelssoppa

Ingredienser

4 portioner
200 g
äggnudlar
1 msk
rapsolja
4
medelstora ägg
2
förp färdig thaisoppa (à 5 dl)
600 g
fryst grönmix (broccoli, gröna bönor & romanesco)

Till servering

finhackade rostade jordnötter
färsk koriander
limeklyftor

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar eller glasnudlar.

Näringsberäkningen är inkl. topping.

Gör så här

Tips

Rensa kyl och frys på grönsaksrester och ös ner i nudelsoppan, det går bra med vilka sorter som helst!

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentar

Annika

2020-11-24

Lätt att göra. Jag tyckte det var jättegott men maken gillade det inte. Perfekt lunch! Mättande.

Näringsvärde per portion

Energi 2491 KJ / 603 kCal
Fett 28 g
Salt 3 g
Kolhydrater 57 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept