Grön nudelssoppa

Ta genvägen via färdig soppa, snabbkokta äggnudlar och frysta grönsaker för en matig soppa med mycket smak och färg. Här har vi valt en soppa med smak av röd curry. Med jordnötter, koriander och lime blir det till en asiatisk fullträff!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017

Ingredienser
4 portioner
200 g äggnudlar
1 msk rapsolja
4 medelstora ägg
2 förp färdig thaisoppa (à 5 dl)
600 g fryst grönmix (broccoli, gröna bönor & romanesco)
Till servering
finhackade rostade jordnötter
färsk koriander
limeklyftor
Gör så här
00:08:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är inkl. topping.
Energi2491 KJ / 603 kCal
Fett28 g
Salt3 g
Kolhydrater57 g
Protein26 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lätt att laga och perfekt som matlåda på jobbet. Jag skippade ägget och la till kyckling istället för att lättare ta med till jobb. Konsistensen är mindre soppa och mer nudlar med sås typ.
Lisa
2025-01-17Lättlagad och nyttig, perfekt när man har ont om tid
Albert
2024-09-22Väldigt lättlagad, men ganska fadd i smaken
Josefine
2023-12-20