Placera maten rätt i kylen
Var någonstans i kylskåpet hör olika matvaror egentligen hemma? Vi har svaren!
Det är viktigt att hålla rätt temperatur i kylskåpet. Om du förvarar dina matvaror i rätt temperatur ökar deras hållbarhet, så att maten håller längre och du minskar ditt matsvinn. Men hur kall ska egentligen frysen och kylen vara?
Tips: förvara maten rätt!
Om inte kylskåpet är tillräckligt kallt kan mat som förvaras i kylen bli dålig, och behöva slängas i onödan. Kylskåpets temperatur är dessutom olika på olika ställen i kylen.
I frysen ska temperaturen ligga på –18°C.
+4°C är en bra temperatur för kylskåpet, och temperaturen ska aldrig överstiga +8°C.
Använd en termometer för att mäta temperaturen i din kyl eller frys. Tänk på att temperaturen kan variera på olika platser i kylen eller frysen, så kolla gärna hur temperaturen skiljer mellan olika hyllplan och lådor. Ett tips är att placera termometern i ett glas vatten när du mäter temperaturen i din kyl, då vatten håller en mer jämn temperatur än luft.
Var någonstans i kylskåpet hör olika matvaror egentligen hemma? Vi har svaren!
Vi berättar vilka matvaror som går att frysa in - och hur du bäst går tillväga!
Varsågod, här får du våra smarta tips för bättre kylskåpshälsa och mindre svinn!
Här listar vi ett antal bakverk och sötsaker som går bra att frysa in.
Vad ska förvaras i rumstemperatur och vilken mat mår bäst i kylskåp? Vi har svaren!