Det är viktigt att hålla rätt temperatur i kylskåpet. Om du förvarar dina matvaror i rätt temperatur ökar deras hållbarhet, så att maten håller längre och du minskar ditt matsvinn. Men hur kall ska egentligen frysen och kylen vara?
Tips:
förvara maten rätt!
Om inte kylskåpet är tillräckligt kallt kan mat som förvaras i kylen bli dålig, och behöva slängas i onödan. Kylskåpets temperatur är dessutom olika på olika ställen i kylen.
I frysen ska temperaturen ligga på –18°C.
+4°C är en bra temperatur för kylskåpet, och temperaturen ska aldrig överstiga +8°C.
Använd en termometer för att mäta temperaturen i din kyl eller frys. Tänk på att temperaturen kan variera på olika platser i kylen eller frysen, så kolla gärna hur temperaturen skiljer mellan olika hyllplan och lådor. Ett tips är att placera termometern i ett glas vatten när du mäter temperaturen i din kyl, då vatten håller en mer jämn temperatur än luft.