UNDER 30 MIN | Medel

Rostad majssallad med syrlig majo

Majsen blir härligt knaprig och smakar mer när den steks i olja. Tillsammans med picklad silverlök, lime och kryddig spiskummin blir denna smakrika rostade majssallad perfekt till tacos eller som plockmat. Servera med en upphottad för extra krämighet!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 (buffé) portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och skiva löken tunt. Blanda med socker och vinäger. Låt stå minst 15 minuter.
  2. Blanda majonnäs, limejuice och jalapeño.
  3. Stek den frysta majsen med spiskummin och koriander i oljan i en stekpanna, tills majsen får färg. Krydda med salt.
  4. Varva majs, lök och koriander på ett fat. Ringla över majonnäsen.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 10 (buffé)
  • 2 silverlökar
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl majonnäs
  • 1 - 2 msk färskpressad limejuice
  • 2 - 3 msk hackad inlagd jalapeño
  • 900 g frysta majskorn
  • 1 1/2 tsk spiskummin
  • 1 1/2 tsk malen koriander
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 dl hackad koriander

Näringsvärde
Per portion

Energi 914 kJ / 218 kCal