Grön fiskgratäng
Med soppa över från dagen innan är denna rätt enkel att göra. Soppan blir till grund för den krämiga såsen i fiskgratängen. Strö över ett täcke av panko och parmesan som blir frasigt i ugnen. Servera med ett gott bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018
Ingredienser
4 portioner
1 påse, frysta torsk- och laxtärningar (à 300 g)
1 påse, fryst grönmix (à 600 g)
2 tsk torkad dragon
1 tsk salt
1/2 tsk peppar
8 dl spenatsoppa
1 dl panko (asiatiskt ströbröd)
1 dl finriven parmesan
2 msk olja
Till servering
citronklyftor
yoghurt
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2158 KJ / 519 kCal
Fett23 g
Salt4 g
Kolhydrater41 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer