Grön fiskgratäng

3
0
Grön fiskgratäng

Med soppa över från dagen innan är denna rätt enkel att göra. Soppan blir till grund för den krämiga såsen i fiskgratängen. Strö över ett täcke av panko och parmesan som blir frasigt i ugnen. Servera med ett gott bröd.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018

Grön fiskgratäng

Ingredienser

4 portioner
1
påse, frysta torsk- och laxtärningar (à 300 g)
1
påse, fryst grönmix (à 600 g)
2 tsk
torkad dragon
1 tsk
salt
1/2 tsk
peppar
8 dl
spenatsoppa
1 dl
panko (asiatiskt ströbröd)
1 dl
finriven parmesanost
2 msk
olja

Till servering

citronklyftor
yoghurt
bröd

För alla

Kontrollera innehållet i soppan.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd och bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ. Servera med mjölkproteinfri ersättningsprodukt för yoghurt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Vill du göra egen spenatsoppa? Här har du ett perfekt recept på Ärtig spenatsoppa som passar till din fiskgratäng.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2158 KJ / 519 kCal
Fett 23 g
Salt 4 g
Kolhydrater 41 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept