Torsk i ugn med fetaostcrème fraiche och haricots verts

2
0
Torsk i ugn med fetaostcrème fraiche och haricots verts

Torskfilé lagad i ugnen med härligt krämig topping av smaksatt crème fraiche. Här är fiskreceptet med lite italienska toner som snabbt kommer bli ditt favoritrecept. Haricots verts och körsbärstomater följer med fisken in i ugnen vilket är ett enkelt och smidigt sätt att laga maten. Serveras gärna med kokt potatis.

Skriv ut
Torsk i ugn med fetaostcrème fraiche och haricots verts

Ingredienser

4 portioner
250 g
körsbärstomater eller miniplommontomater
300 g
frysta haricots verts (bönor)
2 tsk
italiensk salladskrydda
2 msk
olivolja
1/2
citron (1/2 citron motsvarar ca 2 msk saft)
-
salt
-
svartpeppar
ca 600 g
torskfilé
1
kruka basilika
2
förp crème fraiche med soltorkade tomater och fetaost (à 2 dl)

Till servering

kokt potatis

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Näringsvärdet är beräknat exkl. kokt potatis.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2117 KJ / 507 kCal
Fett 36 g
Salt 3.3 g
Kolhydrater 11 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept