Torsk i ugn med fetaostcrème fraiche och haricots verts
Torskfilé lagad i ugnen med härligt krämig topping av smaksatt crème fraiche. Här är fiskreceptet med lite italienska toner som snabbt kommer bli ditt favoritrecept. Haricots verts och körsbärstomater följer med fisken in i ugnen vilket är ett enkelt och smidigt sätt att laga maten. Serveras gärna med kokt potatis.
Ingredienser
4 portioner
250 g körsbärstomater eller miniplommontomater
300 g frysta haricots verts (bönor)
2 tsk italiensk salladskrydda
2 msk olivolja
1/2 citron (1/2 citron motsvarar ca 2 msk saft)
salt
svartpeppar
ca 600 g torskfilé
1 kruka basilika
2 förp crème fraiche med soltorkade tomater och fetaost (à 2 dl)
Till servering
kokt potatis
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Näringsvärdet är beräknat exkl. kokt potatis.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2117 KJ / 507 kCal
Fett36 g
Salt3.3 g
Kolhydrater11 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ökade antal portioner till 8 (1200 g fisk) , inne i ugnen nästan 1 timme på lite lägre temperatur annars var fisken rå.
Elina
2023-11-06Tidsangivelser helt fel, inne i 30 minuter och fortfarande rå fisk i mitten☹️
Ann
2023-10-11Smakrik och gott.
Karl johan
2023-07-22