Torsk i ugn med fetaostcrème fraiche och haricots verts
Torskfilé lagad i ugnen med härligt krämig topping av smaksatt crème fraiche. Här är fiskreceptet med lite italienska toner som snabbt kommer bli ditt favoritrecept. Haricots verts och körsbärstomater följer med fisken in i ugnen vilket är ett enkelt och smidigt sätt att laga maten. Serveras gärna med kokt potatis.
Ingredienser
4 portioner
250 g körsbärstomater eller miniplommontomater
300 g frysta haricots verts (bönor)
2 tsk italiensk salladskrydda
2 msk olivolja
1/2 citron (1/2 citron motsvarar ca 2 msk saft)
salt
svartpeppar
ca 600 g torskfilé
1 kruka basilika
2 förp crème fraiche med soltorkade tomater och fetaost (à 2 dl)
Till servering
kokt potatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl. kokt potatis.
Energi2117 KJ / 507 kCal
Fett36 g
Salt3.3 g
Kolhydrater11 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ökade antal portioner till 8 (1200 g fisk) , inne i ugnen nästan 1 timme på lite lägre temperatur annars var fisken rå.
Elina
2023-11-06Tidsangivelser helt fel, inne i 30 minuter och fortfarande rå fisk i mitten☹️
Ann
2023-10-11Smakrik och gott.
Karl johan
2023-07-22