Torsk i ugn med fetaostcrème fraiche och haricots verts

11
3
Torsk i ugn med fetaostcrème fraiche och haricots verts

Torskfilé lagad i ugnen med härligt krämig topping av smaksatt crème fraiche. Här är fiskreceptet med lite italienska toner som snabbt kommer bli ditt favoritrecept. Haricots verts och körsbärstomater följer med fisken in i ugnen vilket är ett enkelt och smidigt sätt att laga maten. Serveras gärna med kokt potatis.

Torsk i ugn med fetaostcrème fraiche och haricots verts

Ingredienser

4 portioner
250 g körsbärstomater eller miniplommontomater
300 g frysta haricots verts (bönor)
2 tsk italiensk salladskrydda
2 msk olivolja
1/2 citron (1/2 citron motsvarar ca 2 msk saft)
salt
svartpeppar
ca 600 g torskfilé
1 kruka basilika
2 förp crème fraiche med soltorkade tomater och fetaost (à 2 dl)

Till servering

kokt potatis

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Näringsvärdet är beräknat exkl. kokt potatis.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Carin

2022-03-27

Smidigt att laga. Gott och fräscht. Valde att mikra färsk broccoli istället för att ta kokt potatis till.

Stina

2022-01-28

Använde creme fraîches med smak av soltorkade tomater och fetaost. Mycket lyckat!

Peter

2021-07-30

Enkelt och gott.

Näringsvärde per portion

Energi 2117 KJ / 507 kCal
Fett 36 g
Salt 3.3 g
Kolhydrater 11 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden