Bowl med asiatiska smaker
![Bowl med asiatiska smaker](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_190131/cf_259/bowl_med_asiatiska_smaker.jpg)
Ett riktigt smarrigt recept med ärtproteinstrimlor, glasnudlar, ägg, avokado och strimlade grönsaker i en skål. Perfekt lunch- eller middagsalternativ som är klimatsmart, gott och proppfullt med proteiner.
![Bowl med asiatiska smaker](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_190131/cf_259/bowl_med_asiatiska_smaker.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Bowls
250 g tärnad fryst eller färsk skivad avokado
60 g frysta sojabönor
280 g glasnudlar
4 löskokta ägg
280 g frysta vegostrimlor (gärna pease, ärtprotein)
1 msk olja
1/2 gurka
1 kruka huvudsallad
2 morötter
60 g picklad rödlök
Kryddsås
1/2 msk färsk riven ingefära
1 1/2 dl teriyakisås
2 msk sesamolja
Topping
sakurakrasse
sesamfrön
färsk koriander
För alla
Kontrollera noga innehållet i vegostrimlorna.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri teriyakisås.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Recept och bild i samarbete med Findus.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3230 KJ / 770 kCal
Fett31 g
Salt3 g
Kolhydrater78 g
Protein35 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer