Risonisallad med sojabönor och mynta

2
0
Risonisallad med sojabönor och mynta

Pastasallad är en favorit hos hela familjen och utmärkt på buffébordet eller som en lättare lunch och middag tillsammans med valfritt protein. Här utgörs salladen av pastan risoni och gröna sojabönor som blandas med mynta och citron.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Risonisallad med sojabönor och mynta

Ingredienser

6 portioner
5 dl risoni
1/2 kruka gräslök
1 kruka mynta
3 dl frysta tinade sojabönor
1 1/2 msk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
1 krm salt
2 krm svartpeppar
2 msk olivolja

För alla

Kontrollera noga innehållet i risonipastan.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt risoni mot glutenfri pasta.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1614 KJ / 383 kCal
Fett 7 g
Salt 0.76 g
Kolhydrater 63 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden