Risonisallad med sojabönor och mynta

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
0
Risonisallad med sojabönor och mynta

Pastasallad är en favorit hos hela familjen och utmärkt på buffébordet eller som en lättare lunch och middag tillsammans med valfritt protein. Här utgörs salladen av pastan risoni och gröna sojabönor som blandas med mynta och citron.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Risonisallad med sojabönor och mynta

Ingredienser

6 portioner
5 dl  risoni
1/2   kruka gräslök
1   kruka mynta
3 dl  frysta tinade sojabönor
1 1/2 msk  finrivet citronskal
1 msk  färskpressad citronjuice
1 krm  salt
2 krm  svartpeppar
2 msk  olivolja

För alla

Kontrollera noga innehållet i risonipastan.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt risoni mot glutenfri pasta.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1614 KJ / 383 kCal
Fett7 g
Salt0.76 g
Kolhydrater63 g
Protein14 g

Testa liknande recept

Grön risonisallad
Betyg 3.7 av 5.
35 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Onepot minestrone
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxpasta med pepparrotsost
Betyg 3.8 av 5.
42 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Risonirisotto med champinjoner och sojabönor
Betyg 3.5 av 5.
269 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Avokadorisoni med persika och myntasås
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ljummen risonisallad med rostad mandeldressing
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga