Risonisallad med sojabönor och mynta
Pastasallad är en favorit hos hela familjen och utmärkt på buffébordet eller som en lättare lunch och middag tillsammans med valfritt protein. Här utgörs salladen av pastan risoni och gröna sojabönor som blandas med mynta och citron.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021
Ingredienser
6 portioner
5 dl risoni
1/2 kruka gräslök
1 kruka mynta
3 dl frysta tinade sojabönor
1 1/2 msk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
1 krm salt
2 krm svartpeppar
2 msk olivolja
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1614 KJ / 383 kCal
Fett7 g
Salt0.76 g
Kolhydrater63 g
Protein14 g
Kommentarer