Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Smörgåstårtan är en älskad klassiker som passar till många bjudningar. Här visar vi steg för steg hur du enkelt fixar den vackraste och godaste smörgåstårtan.

Receptet till denna smörgåstårta med räkröra, laxröra och avokado hittar du här! Se också våra andra smarriga recept på hemmagjorda smörgåstårtor.

Så här bygger du en smörgåstårta

  • Kantskär bröden. Lägg ut 4 av bröden som på bilden. Skär av 1/3 på 2 utav bröden.

  • Lägg ihop de bröd du har skurit i som på bilden.

  • Bred på räkfyllningen.

  • Lägg på 2 hela brödskivor.

  • Dela, kärna ur och gröp ut avokadon. Gröp ut köttet och skär i skivor. Pressa över citronjuice. Fördela den skivade avokadon.

  • Skär 2 av de resterande bröden enligt punkt 1. Lägg på dem som bilden visar.

  • Bred på laxröran. Avsluta med att lägga på 2 hela brödskivor som bilden i punkt 4 visar.

  • Bred/spackla tårtan med pepparrotskrämen på ovansidan och runt om på kanterna.

  • Ställ kallt, gärna över natten. Sätt tandpetare i smörgåstårtan innan du täcker den med plastfolie så håller den stilen.

  • Hyvla fänkål och betor tunt på mandolin. Lägg i varsin bunke med kallt vatten.

  • Hyvla långa remsor av sparrisen med en potatis-/grönsaksskalare. Skär av sparrisstrimlorna längst ner så de är ca 10 cm långa. Lägg i kallt vatten. Strimla salladsärterna och lägg i kallt vatten. Ställ alla grönsaker kallt. Hit kan förberedas.

  • Nu börjar det roliga – garneringen. Häll av grönsakerna. Lägg dem på hushållspapper och torka torra. Börja med att försiktigt trycka fast ärtskotten och den hyvlade sparrisen runt om tårtans kanter, men spara några sparrisar till ytterligare garnering.

  • Toppa tårtan med fänkål, betor, sparris, salladsärter, picklad lök, räkor, lax, rom och dill.

  • Nu är tårtan färdig att avnjutas. Hoppas den ska smaka!