Vegansk smörgåstårta
Maffigt recept på smörgåstårta för dig som föredrar veganskt. Med vegansk majonnäs, salsa romesco och röror av avokado och tångkaviar är det här en självklar följeslagare vid påsk, midsommar och andra speciella tillfällen.
Ingredienser
8 bitar
Caviarröra
1/2 gurka
1/2 rödlök
1/2 citron
2 dl vegansk majonnäs
1/2 burk tångcaviar (à 75 g)
Avokadoröra
3 msk riven färsk pepparrot
3 avokador
2 msk olivolja
salt
peppar
1 1/2 msk citronsaft
Romesco
1 burk grillad paprika (à 530 g)
1 röd peppar
1 vitlöksklyfta
1/2 dl solrosfrön
1 1/2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 skiva vitt bröd
8 skivor landgångsbröd
2 dl vegansk majonnäs
Topping
vegansk majonnäs
gurka
citron
tångcaviar
avokado
körsbärstomater
ärtskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Står sig avokadon till nästa dag?
Marie
2024-12-01Hej Marie! Oj, vilken bra fråga som är lite svår att svara på tyvärr. Det borde hålla sig ganska bra. Men det beror på så många parametrar som avokadon, syra i citronen osv. Det är nog lite som ett lotteri. Men ibland kan ju värdet av att förbereda vinna över lite ledsen färg på en röra. Men annars kan du ju göra större sats av någon av de andra fyllningarna. Eller byta ut avokadon mot vegansk majonnäs? Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-03Har gjort denna typ 7 ggr och lika uppskattad varje gång! Brukar dock ersätta vegmajonäsen som ska vara på utsidan med färskost (ibland blandat med en halv dl Majo) , tycker den blir snyggare och godare då! Samt blir alltid romesco över, så om en hittar en mindre burk med grillad paprika kan det nog vara ett bättre alternativ.
Linn
2024-06-21Brödet ska väl inte mixas som en ingrediens i Romesco?
Marie
2024-06-20Hej Marie! 1 skiva vitt bröd ska mixas med romescon. Landgångsbrödet är till själva tårtan. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-06-24