Vegansk smörgåstårta

39
4
Vegansk smörgåstårta

Maffigt recept på smörgåstårta för dig som föredrar veganskt. Med vegansk majonnäs, salsa romesco och röror av avokado och tångkaviar är det här en självklar följeslagare vid påsk, midsommar och andra speciella tillfällen.

Skriv ut
Vegansk smörgåstårta

Ingredienser

8 bitar

Caviarröra

0.5
gurka
0.5
rödlök
0.5
citron
2 dl
vegansk majonnäs
0.5
burk tångcaviar (à 75 g)

Avokadoröra

3 msk
riven färsk pepparrot
3
avokador
2 msk
olivolja
-
salt
-
peppar
1.5 msk
citronsaft

Romesco

1
burk grillad paprika (à 530 g)
1
röd peppar
1
vitlöksklyfta
0.5 dl
solrosfrön
1.5 msk
olivolja
1 msk
rödvinsvinäger
1
skiva vitt bröd
8
skivor landgångsbröd
2 dl
vegansk majonnäs

Topping

vegansk majonnäs
gurka
citron
tångcaviar
avokado
körsbärstomater
ärtskott

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt landgångsbröd och glutenfri brödskiva till romescon.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

39

Kommentarer

Julia

6/18/2020

Bra recept! Gjorde dubbel sats och ersatte hälften av avokado med kokt sötpotatis jag hade hemma. Fungerade utmärkt och blev mindre dyrt

Linda

2/28/2020

Funkar det att förbereda en dag innan servering?

Redaktionen ICAse

2/28/2020

Hej Linda! Vi skulle inte rekommendera det. Tror tyvärr att den kommer tappa sin fräschör. Men om du provar får du gärna meddela här i receptet hur det blev. Hälsningar Ulrika

Maria

9/3/2019

Blev serverad den här vegansmörgåstårtan i helgen och den var otroligt smakrik saftig och mkt god! Rekommenderas varmt! Min ma som är vegan älskade den!

Testa liknande recept