Vegansk smörgåstårta
Maffigt recept på smörgåstårta för dig som föredrar veganskt. Med vegansk majonnäs, salsa romesco och röror av avokado och tångkaviar är det här en självklar följeslagare vid påsk, midsommar och andra speciella tillfällen.
Ingredienser
8 bitar
Caviarröra
1/2 gurka
1/2 rödlök
1/2 citron
2 dl vegansk majonnäs
1/2 burk tångcaviar (à 75 g)
Avokadoröra
3 msk riven färsk pepparrot
3 avokador
2 msk olivolja
salt
peppar
1 1/2 msk citronsaft
Romesco
1 burk grillad paprika (à 530 g)
1 röd peppar
1 vitlöksklyfta
1/2 dl solrosfrön
1 1/2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 skiva vitt bröd
8 skivor landgångsbröd
2 dl vegansk majonnäs
Topping
vegansk majonnäs
gurka
citron
tångcaviar
avokado
körsbärstomater
ärtskott
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt landgångsbröd och glutenfri brödskiva till romescon.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Har gjort denna typ 7 ggr och lika uppskattad varje gång! Brukar dock ersätta vegmajonäsen som ska vara på utsidan med färskost (ibland blandat med en halv dl Majo) , tycker den blir snyggare och godare då! Samt blir alltid romesco över, så om en hittar en mindre burk med grillad paprika kan det nog vara ett bättre alternativ.
Linn
2024-06-21Brödet ska väl inte mixas som en ingrediens i Romesco?
Marie
2024-06-20Hej Marie! 1 skiva vitt bröd ska mixas med romescon. Landgångsbrödet är till själva tårtan. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-06-24Jag hade nog använt en solrosolja i avokadoröran,… det kan bli mindre gott om olivoljan ger för mycket smak….
Dea
2023-07-28