Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Smörgåstårta à la club sandwich

Mumsig klassiker med bacon, kyckling och majonnäs – nu som smörgåstårta. Låt gärna stå i kylen över natten. Garnera med ruccola och tomater strax före servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Hacka det.
  2. Plocka köttet från kycklingen och skär i små bitar. Hacka de soltorkade tomaterna.
  3. Blanda soltorkade tomater, majonnäs, yoghurt, gräslök, senap, salt, peppar, kycklingbitar och 2/3 av baconet.
  4. Kantskär bröden. Lägg ut 1/3 av skivorna på ett fat. Lägg på hälften av fyllningen, 1/3 av skivorna bröd och resten av fyllningen. Lägg på de sista brödskivorna. Täck med plast folie. Låt stå i kylen 3–4 timmar.
  5. Bred färskost runt kanterna och ovanpå. Strö över resten av baconet.
  6. Garnera med halva tomater och ruccola.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt och laktosfritt färskostalternativ. Kontrollera innehållet i majonnäsen.
Gör mjölkproteinfri: ersätt matyoghurt med mjölkfritt, t ex Sour supreme eller Yosa Havre fraiche. Välj mjölkfritt färskostalternativ. Kontrollera innehållet i majonnäsen.
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs eller använd crème fraiche och smaksätt ev med lite fransk senap och dragon. Kontrollera innehållet i bröd och kycklingkryddan för samtliga allergener.

Tips

Tårtan vinner på att stå i kylen över natten.

Sätt tandpetare i smörgåstårtan innan du täcker den med plastfolie så håller den stilen. Lägg på rucola strax före servering, den slokar lätt annars.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 paket bacon (à 140 g)
  • 1 grillad kyckling
  • 10 soltorkade tomater i olja
  • 1 dl majonnäs
  • 3 dl matyoghurt (10 %)
  • 1 dl finskuren gräslök
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 18 stora skivor formbröd (gärna fiberrikt)
  • 400 g rumsvarm färskost
  • 1 dl körsbärstomater (gärna gula och röda)
  • ruccola till garnering
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 1847 kJ / 441 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept