Mumsig klassiker med bacon, kyckling och majonnäs – nu som smörgåstårta. Låt gärna stå i kylen över natten. Garnera med ruccola och tomater strax före servering.
Ett recept från:
Buffé
nr 3,
2012
Kontrollera innehållet i majonnäsen.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt och laktosfritt färskostalternativ.
Gör mjölkproteinfri: ersätt matyoghurt och färskost med mjölkfria ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Genom att steka baconet krispigt och strö det över toppen av smörgåstårtan får du en mer koncentrerad smak och kan använda mindre bacon. Tar du bort bacon helt minskas klimatpåverkan för denna rätt med 40%.
Kommentarer
Elin
2021-01-07Så god! Gjort den några år nu. Familj, vänner, arbetskamrater, alla tycker det är fantastisk 🤩
Anna
2020-10-14Suveränt god! Har gjort den flera gånger och är mycket uppskattad. Brukar sätta krussallad runt om kanterna så blir den ännu mer dekorativ. Bästa smörgåstårtan!
Pia
2020-07-27Värd att göra. Så god. Hade den på dop, mycket beröm.