Mumsig klassiker med bacon, kyckling och majonnäs – nu som smörgåstårta. Låt gärna stå i kylen över natten. Garnera med ruccola och tomater strax före servering.
Ett recept från:
Buffé
nr 3,
2012
Kontrollera innehållet i majonnäsen.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt och laktosfritt färskostalternativ.
Gör mjölkproteinfri: ersätt matyoghurt och färskost med mjölkfria ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Genom att steka baconet krispigt och strö det över toppen av smörgåstårtan får du en mer koncentrerad smak och kan använda mindre bacon. Tar du bort bacon helt minskas klimatpåverkan för denna rätt med 40%.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Sofia
2022-11-17Tycker annars smörgåstårta är riktigt otrevlig mat men älskar denna smörgåstårtan. Mycket bättre än massa majonnäs.
Susanne
2022-08-13Jätte god bjudit på den flera gånger
Eivor
2022-06-27Bra med få ingredienser. Vi tyckte den smakar bra men ska prova tillsätta lite citron i färskosten nästa gång. // Eivor