Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Smörgåstårta à la club sandwich

Mumsig klassiker med bacon, kyckling och majonnäs – nu som smörgåstårta. Låt gärna stå i kylen över natten. Garnera med ruccola och tomater strax före servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Hacka det.
  2. Plocka köttet från kycklingen och skär i små bitar. Hacka de soltorkade tomaterna.
  3. Blanda soltorkade tomater, majonnäs, yoghurt, gräslök, senap, salt, peppar, kycklingbitar och 2/3 av baconet.
  4. Kantskär bröden. Lägg ut 1/3 av skivorna på ett fat. Lägg på hälften av fyllningen, 1/3 av skivorna bröd och resten av fyllningen. Lägg på de sista brödskivorna. Täck med plast folie. Låt stå i kylen 3–4 timmar.
  5. Bred färskost runt kanterna och ovanpå. Strö över resten av baconet.
  6. Garnera med halva tomater och ruccola.

För alla

Kontrollera innehållet i majonnäsen.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt och laktosfritt färskostalternativ.
Gör mjölkproteinfri: ersätt matyoghurt och färskost med mjölkfria ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Klimatanpassa

Genom att steka baconet krispigt och strö det över toppen av smörgåstårtan får du en mer koncentrerad smak och kan använda mindre bacon. Tar du bort bacon helt minskas klimatpåverkan för denna rätt med 40%.

Tips

Tårtan vinner på att stå i kylen över natten.

Sätt tandpetare i smörgåstårtan innan du täcker den med plastfolie så håller den stilen. Lägg på rucola strax före servering, den slokar lätt annars.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 paket bacon (à 140 g)
  • 1 grillad kyckling
  • 10 soltorkade tomater i olja
  • 1 dl majonnäs
  • 3 dl matyoghurt (10 %)
  • 1 dl finskuren gräslök
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 18 stora skivor formbröd (gärna fiberrikt)
  • 400 g rumsvarm färskost
  • 1 dl körsbärstomater (gärna gula och röda)
  • ruccola till garnering
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1847 kJ / 441 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept