Italiensk smörgåstårta
En krämig och vansinnigt god smörgåstårta med smak av italienska delikatesser. Bottnarna gör du av hembakad klassisk focaccia för att få till den riktigt italienska känslan i smörgåstårtan.
Ingredienser
10 bitar
Focaccia
25 g jäst
3 1/2 dl kallt vatten
3 msk olivolja (+ extra till bakplåtspapper och händer)
1 tsk salt
ca 8 dl vetemjöl (8 dl motsvarar ca 480 g)
bakplåtspapper
1 tsk flingsalt (att toppa med)
Fyllning 1
2 dl finriven parmesan
2 1/2 dl crème fraiche
peppar
Fyllning 2
2 1/2 dl crème fraiche
3 msk basilikapesto
peppar
Fyllning 3
1 förp strimlade soltorkade tomater (à 200 g)
250 g mascarpone
1 kruka basilika
peppar
Förslag på topping
salami
lufttorkad skinka
oliver
minimozzarella
flagad parmesan
rostade pinjenötter
miniplommontomater
rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per port exkl toppingförslag.
Energi2229 KJ / 532 kCal
Fett36 g
Salt3 g
Kolhydrater41 g
Protein11 g
Kommentarer
Ni har glömt att skriva basilika i ingredienserna. Har gjort denna två ggr och den är sååå god!
Katarina
2024-05-25Hej Katarina! Ja ,det har vi!! Tack snälla för att du uppmärksammade det! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-05-27Blev bjuden på denna i veckan- suveränt god!! Den kommer jag att göra själv!!
Helen
2023-08-12