Italiensk smörgåstårta
En krämig och vansinnigt god smörgåstårta med smak av italienska delikatesser. Bottnarna gör du av hembakad klassisk focaccia för att få till den riktigt italienska känslan i smörgåstårtan.
Ingredienser
10 bitar
Focaccia
25 g jäst
3 1/2 dl kallt vatten
3 msk olivolja (+ extra till bakplåtspapper och händer)
1 tsk salt
ca 8 dl vetemjöl (8 dl motsvarar ca 480 g)
bakplåtspapper
1 tsk flingsalt (att toppa med)
Fyllning 1
2 dl finriven parmesan
2 1/2 dl crème fraiche
peppar
Fyllning 2
2 1/2 dl crème fraiche
3 msk basilikapesto
peppar
Fyllning 3
1 förp strimlade soltorkade tomater (à 200 g)
250 g mascarpone
1 kruka basilika
peppar
Förslag på topping
salami
lufttorkad skinka
oliver
minimozzarella
flagad parmesan
rostade pinjenötter
miniplommontomater
rucola
För alla
Kontrollera noga innehållet i toppingförslagen.
Innehåller gluten. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost och pesto utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Näringsvärdet är beräknat per port exkl toppingförslag.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2229 KJ / 532 kCal
Fett36 g
Salt3 g
Kolhydrater41 g
Protein11 g
Kommentarer
Ni har glömt att skriva basilika i ingredienserna. Har gjort denna två ggr och den är sååå god!
Katarina
2024-05-25Hej Katarina! Ja ,det har vi!! Tack snälla för att du uppmärksammade det! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-05-27Blev bjuden på denna i veckan- suveränt god!! Den kommer jag att göra själv!!
Helen
2023-08-12