När hösten kommer går vi in och lagar mat. Vad passar bättre än viltfärs till en värmande gryta eller mustig husmanskost? Här är våra bästa recept med viltfärs.

Sofie Lundmark
Tips: här finns fler viltrecept du inte får missa.

 • Asiatiska viltfärsbiffar

  Asiatiska viltfärsbiffar

  De här biffarna på rådjursfärs smaksätts med japanska smaker som ingefära och soja. Hemligheten bakom saftiga rådjursbiffar är att blanda i fläskfärs och rivet äpple.

  Japanska rådjursbiffar

 • Mustig viltfärsgryta

  Mustig viltfärsgryta

  En gräddig och mustig gryta full med smak från svamp och dijonsenap. Ihop med pressad potatis och lingon är det svårt att hitta en godare och höstigare rätt.

  Viltfärsgryta

 • Viltfärsbiffar i ugn

  Viltfärsbiffar i ugn

  Hjortfärs med mexikansk kryddning som paneras i panko för extra fras. Stek dem snabbt så de får fin färg och skjutsa sedan in i ugnen medan du förbereder resten av middagen.

  Mexikanska wallenbergare

 • Viltfärslimpa på älg

  Viltfärslimpa på älg

  En extra kryddig viltfärslimpa gjord på älgfärs. Med tabasco, pesto och soja är den här klassikern allt annat än tråkig. Servera med en krämig potatis- och fänkålsgratäng.

  Älgfärslimpa

 • Hamburgare på viltfärs

  Hamburgare på viltfärs

  En saftig vildsvinsburgare? Hemligheten: rökt sidfläsk i smeten. Med en så smakrik biff behövs knappt några tillbehör. Men lite västerbottenost på toppen är ju aldrig fel.

  Vildsvinsburgare

 • Köttbullar på viltfärs

  Köttbullar på viltfärs

  Testa att göra köttbullarna på hjortfärs nästa gång! De får garanterat mer smak och kryddas med fördel upp med klassiska svenska smaker som enbär och kryddpeppar. Mums ihop med en kokt potatis eller kanske en kantarellrisotto.

  Hjortfärsbullar

 • Järpar på viltfärs

  Järpar på viltfärs

  Järpar har de flesta en lång relation till, görs de på vildsvinsfärs får de inte bara en spännande viltsmak utan är dessutom snällare mot klimatet. Addera lite grädde för saftighetens skull. Soltorkade tomater och kapris ger dessa järpar en touch medelhavet.

  Medelhavsjärpar