Viltfärsgryta

34
3
Viltfärsgryta

Bjud på en magnifik viltfärsgryta med purjolök, palsternacka, senap och svamp. Viltfärsgrytan är rik på smaker och dofter. Servera med pressad potatis, syltlök och lingon.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2007

Viltfärsgryta

Ingredienser

4 portioner
1/2 l
färsk svamp (1/2 l färsk svamp motsvarar ca 1 burk à 200 g)
1
stor gul lök
1
purjolök
1
palsternacka
1 - 2 msk
smör eller margarin
400 g
älgfärs eller nötfärs
1 tsk
salt
3 krm
svartpeppar
1 tsk
timjan
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
2 - 2 1/2 msk
dijonsenap
1 msk
konc vilt- och kantarellfond
1 msk
majsstärkelse (Maizena)

Till servering

ris, potatis eller pasta
lingon
hackad persilja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: stek i mjölkfritt margarin eller olja. Byt grädden mot t ex havrebaserad gräddersättning från Beneviva, Oatly Imat eller Go Green.

Gör så här

Tips

Använd egen plockad svamp som kantareller och karljohan, eller köp champinjoner eller portabella. Burksvamp fungerar också, men låt den rinna av väl innan den bryns.

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentarer

Mariana

2020-09-25

Supergott! Tog lite extra dijonsenap samt adderade Kikkomansoya vilket gav en ännu mustigare smak. En ny favorit.

Mikael

2018-08-25

Smakade mycket bra

Eva

2014-09-10

Underbar rätt. Fantastiskt rik viltarom, vacker och lättlagad! Kommer att bjuda på den många gånger!

Näringsvärde per portion

Energi 2310 KJ / 550 kCal
Fett 28 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept