Viltfärsgryta
Bjud på en magnifik viltfärsgryta med purjolök, palsternacka, senap och svamp. Viltfärsgrytan är rik på smaker och dofter. Servera med pressad potatis, syltlök och lingon.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2007
Ingredienser
4 portioner
1/2 l färsk svamp (1/2 l färsk svamp motsvarar ca 1 burk à 200 g)
1 stor gul lök
1 purjolök
1 palsternacka
1 - 2 msk smör eller margarin
400 g älgfärs eller nötfärs
1 tsk salt
3 krm svartpeppar
1 tsk timjan
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 - 2 1/2 msk dijonsenap
1 msk konc vilt- och kantarellfond
1 msk majsstärkelse (Maizena)
Till servering
ris, potatis eller pasta
lingon
hackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2310 KJ / 550 kCal
Fett28 g
Kommentarer
Gott,enkelt! Rikligt recept! Inte överdrivet dyrt
Eva
2023-12-09Supergott! Tog lite extra dijonsenap samt adderade Kikkomansoya vilket gav en ännu mustigare smak. En ny favorit.
Mariana
2020-09-25Smakade mycket bra
Mikael
2018-08-25