Viltfärsgryta

Betyg 3.9 av 5.
49 personer har röstat
4
Viltfärsgryta

Bjud på en magnifik viltfärsgryta med purjolök, palsternacka, senap och svamp. Viltfärsgrytan är rik på smaker och dofter. Servera med pressad potatis, syltlök och lingon.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2007

Viltfärsgryta

Ingredienser

4 portioner
1/2 l  färsk svamp (1/2 l färsk svamp motsvarar ca 1 burk à 200 g)
1   stor gul lök
1   purjolök
1   palsternacka
1 - 2 msk  smör eller margarin
400 g  älgfärs eller nötfärs
1 tsk  salt
3 krm  svartpeppar
1 tsk  timjan
2 1/2 dl  matlagningsgrädde
2 - 2 1/2 msk  dijonsenap
1 msk  konc vilt- och kantarellfond
1 msk  majsstärkelse (Maizena)

Till servering

ris, potatis eller pasta
lingon
hackad persilja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: stek i mjölkfritt margarin eller olja. Byt grädden mot t ex havrebaserad gräddersättning från Beneviva, Oatly Imat eller Go Green.

Gör så här

Tips

Använd egen plockad svamp som kantareller och karljohan, eller köp champinjoner eller portabella. Burksvamp fungerar också, men låt den rinna av väl innan den bryns.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
49 personer har röstat

Kommentarer

Gott,enkelt! Rikligt recept! Inte överdrivet dyrt

Eva

2023-12-09

Supergott! Tog lite extra dijonsenap samt adderade Kikkomansoya vilket gav en ännu mustigare smak. En ny favorit.

Mariana

2020-09-25

Smakade mycket bra

Mikael

2018-08-25

Näringsvärde per portion

Energi2310 KJ / 550 kCal
Fett28 g

Testa liknande recept

Runes älgfärsbullar med vitkålsfräs
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Älgfärssoppa
Betyg 3.1 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Marockanska viltfärsspett
Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Älgfärsbiffar med örtsenap
Betyg 3.5 av 5.
68 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rotfruktsgratäng med älgskav
Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skogens svamp med rotfrukter och matvete
Betyg 1.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga