Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Viltfärsgryta

Bjud på en magnifik viltfärsgryta med purjolök, palsternacka, senap och svamp. Viltfärsgrytan är rik på smaker och dofter. Servera med pressad potatis, syltlök och lingon.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med att ansa svampen och skär den i mindre bitar eller skivor. Skala och grovhacka löken. Strimla purjon. Skala och grovriv palsternackan.
  2. Bryn svamp, lök, purjo och palsternacka i en rymlig gryta. Ta upp alltsammans.
  3. Lägg i lite mer fett i grytan och bryn färsen. Smula inte sönder den alltför mycket. Krydda med salt, svartpeppar och timjan.
  4. Lägg tillbaka svampblandningen i grytan.
  5. Rör samman grädde, senap, fond och majsstärkelse. Häll det i grytan och rör om.
  6. Låt grytan puttra på svag värme under lock i ca 10 minuter. Smaka av. Strö över lingon och hackad persilja.
  7. Till servering: Bjud med pressad mandelpotatis, ris eller fullkornspasta. Lite extra lingon och även syltlök är gott till.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: stek i mjölkfritt margarin eller olja. Byt grädden mot t ex havrebaserad gräddersättning från Beneviva, Oatly Imat eller Go Green.

Tips

Använd egen plockad svamp som kantareller och karljohan, eller köp champinjoner eller portabella. Burksvamp fungerar också, men låt den rinna av väl innan den bryns.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 l färsk svamp (1/2 l färsk svamp motsvarar ca 1 burk à 200 g)
  • 1 stor gul lök
  • 1 purjolök
  • 1 palsternacka
  • 1 - 2 msk smör eller margarin
  • 400 g älgfärs eller nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 3 krm svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 - 2 1/2 msk dijonsenap
  • 1 msk konc vilt- och kantarellfond
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
Till servering
  • ris, potatis eller pasta
  • lingon
  • hackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2310 kJ / 550 kCal
Fett: 28 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer