Viltfärsgryta

Betyg 4 av 5.54 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Viltfärsgryta

Bjud på en magnifik viltfärsgryta med purjolök, palsternacka, senap och svamp. Viltfärsgrytan är rik på smaker och dofter. Servera med pressad potatis, syltlök och lingon.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2007

Viltfärsgryta

Ingredienser

4 portioner
1/2 l färsk svamp (1/2 l färsk svamp motsvarar ca 1 burk à 200 g)
1 stor gul lök
1 purjolök
1 palsternacka
1 - 2 msk smör eller margarin
400 g älgfärs eller nötfärs
1 tsk salt
3 krm svartpeppar
1 tsk timjan
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 - 2 1/2 msk dijonsenap
1 msk konc vilt- och kantarellfond
1 msk majsstärkelse (Maizena)

Till servering

ris, potatis eller pasta
lingon
hackad persilja

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.54 personer har röstat

Kommentarer

Lättlagad & supergod gryta med älgfärs! Skippade palsternackan men hade i syltlök.

Linda

2024-12-20

Gott,enkelt! Rikligt recept! Inte överdrivet dyrt

Eva

2023-12-09

Supergott! Tog lite extra dijonsenap samt adderade Kikkomansoya vilket gav en ännu mustigare smak. En ny favorit.

Mariana

2020-09-25

Näringsvärde per portion

Energi2310 KJ / 550 kCal
Fett28 g

Testa liknande recept

Runes älgfärsbullar med vitkålsfräs
Betyg 3.3 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Älgfärssoppa
Betyg 3.1 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Marockanska viltfärsspett
Betyg 3.2 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Älgfärsbiffar med örtsenap
Betyg 3.5 av 5.70 personer har röstat
Receptet har 16 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rotfruktsgratäng med älgskav
Betyg 4.3 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Älgburgare med rökig BBQ-majo, picklad rödlök och stekt skogssvamp
Betyg 4.1 av 5.23 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad