Viltfärsgryta
![Viltfärsgryta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16691/cf_259/viltfarsgryta.jpg)
Bjud på en magnifik viltfärsgryta med purjolök, palsternacka, senap och svamp. Viltfärsgrytan är rik på smaker och dofter. Servera med pressad potatis, syltlök och lingon.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2007
![Viltfärsgryta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16691/cf_259/viltfarsgryta.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1/2 l färsk svamp (1/2 l färsk svamp motsvarar ca 1 burk à 200 g)
1 stor gul lök
1 purjolök
1 palsternacka
1 - 2 msk smör eller margarin
400 g älgfärs eller nötfärs
1 tsk salt
3 krm svartpeppar
1 tsk timjan
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 - 2 1/2 msk dijonsenap
1 msk konc vilt- och kantarellfond
1 msk majsstärkelse (Maizena)
Till servering
ris, potatis eller pasta
lingon
hackad persilja
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: stek i mjölkfritt margarin eller olja. Byt grädden mot t ex havrebaserad gräddersättning från Beneviva, Oatly Imat eller Go Green.
Gör så här
Tips
Använd egen plockad svamp som kantareller och karljohan, eller köp champinjoner eller portabella. Burksvamp fungerar också, men låt den rinna av väl innan den bryns.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2310 KJ / 550 kCal
Fett28 g
Kommentarer
Gott,enkelt! Rikligt recept! Inte överdrivet dyrt
Eva
2023-12-09Supergott! Tog lite extra dijonsenap samt adderade Kikkomansoya vilket gav en ännu mustigare smak. En ny favorit.
Mariana
2020-09-25Smakade mycket bra
Mikael
2018-08-25