Kantarellrisotto

Betyg 4.6 av 5.
85 personer har röstat
8
Kantarellrisotto

En krämig kantarellrisotto med vitt vin, kantareller och riven parmesan. Förstärk svampsmaken med svampbuljong. Kantarellrisotton passar utmärkt som tillbehör till bland annat vilträtter, med en sallad eller att bara äta som den är.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Kantarellrisotto

Ingredienser

4 portioner
2 bananschalottenlökar
1 vitlöksklyfta
11 - 12 dl svampbuljong (vatten och tärningar eller fond)
2 msk olivolja
3 dl risottoris , carnaroli- eller arborioris
2 dl vitt vin eller matlagningsvin
250 g kantareller (ca 8 dl)
50 g smör
2 1/2 dl finriven parmesan
salt
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
85 personer har röstat

Kommentarer

Det blev fantastiskt gott ❤️

Jeanette

2023-10-26

Fantastiskt god risotto 🤤 med skogens guld!

Ingegerd

2023-10-14

Kul med kantareller!!

Simon

2023-08-30

Näringsvärde per portion

Energi2374 KJ / 567 kCal
Fett26 g
Salt3 g
Kolhydrater56 g
Protein17 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Risotto med brysselkål
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kantarelltoast
Betyg 4.7 av 5.
58 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsrostat ris med svamp
Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krämig svamprisotto med bresaola och haricots verts
Betyg 3.4 av 5.
61 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotselleririsotto med trattkantareller och brysselkål
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Risotto som i Lido di Ostia
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga