En krämig risotto med vitt vin, kantareller och riven parmesan. Förstärk svampsmaken med svampbuljong eller kantarellfond. Kantarellrisotton passar utmärkt som tillbehör till vilträtter, med en sallad eller att bara äta som den är.
Ett recept från:
Buffé
nr 10,
2017
Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden. Välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden. Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut parmesanosten mot mjölkproteinfritt ostalternativ eller tofu.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer