Kantarellrisotto

42
0
Kantarellrisotto

En krämig kantarellrisotto med vitt vin, kantareller och riven parmesan. Förstärk svampsmaken med svampbuljong. Kantarellrisotton passar utmärkt som tillbehör till bland annat vilträtter, med en sallad eller att bara äta som den är.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Kantarellrisotto

Ingredienser

4 portioner
2 bananschalottenlökar
1 vitlöksklyfta
11 - 12 dl svampbuljong (vatten och tärningar eller fond)
2 msk olivolja
3 dl risottoris , carnaroli- eller arborioris
2 dl vitt vin eller matlagningsvin
250 g kantareller (ca 8 dl)
50 g smör
2 1/2 dl finriven parmesan
salt
svartpeppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och parmesanosten mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Tips

Toppa gärna med lite extra riven parmesan vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

42

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2374 KJ / 567 kCal
Fett 26 g
Salt 3 g
Kolhydrater 56 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden