Kantarellrisotto
En krämig kantarellrisotto med vitt vin, kantareller och riven parmesan. Förstärk svampsmaken med svampbuljong. Kantarellrisotton passar utmärkt som tillbehör till bland annat vilträtter, med en sallad eller att bara äta som den är.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017
Ingredienser
4 portioner
2 bananschalottenlökar
1 vitlöksklyfta
11 - 12 dl svampbuljong (vatten och tärningar eller fond)
2 msk olivolja
3 dl risottoris , carnaroli- eller arborioris
2 dl vitt vin eller matlagningsvin
250 g kantareller (ca 8 dl)
50 g smör
2 1/2 dl finriven parmesan
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2374 KJ / 567 kCal
Fett26 g
Salt3 g
Kolhydrater56 g
Protein17 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det blev fantastiskt gott ❤️
Jeanette
2023-10-26Fantastiskt god risotto 🤤 med skogens guld!
Ingegerd
2023-10-14Kul med kantareller!!
Simon
2023-08-30