Kantarellrisotto

33
0
Kantarellrisotto

En krämig risotto med vitt vin, kantareller och riven parmesan. Förstärk svampsmaken med svampbuljong eller kantarellfond. Kantarellrisotton passar utmärkt som tillbehör till vilträtter, med en sallad eller att bara äta som den är.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Kantarellrisotto

Ingredienser

4 portioner
4 dl
risottoris (t ex arborio)
2
bananschalottenlökar
1/2 dl
rapsolja
2 dl
vitt vin
5 dl
kycklingbuljong (5 dl buljong motsvarar 1 1/2 msk konc kycklingfond + 5 dl vatten)
5 dl
svampbuljong (5 dl buljong motsvarar 1 1/2 msk konc kantarellfond + 5 dl vatten)
100 g
färska kantareller eller torkade (100 g färska motsvarar 1 påse torkade à 20 g)
50 g
smör
30 g
riven parmesanost
-
salt

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden. Välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden. Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut parmesanosten mot mjölkproteinfritt ostalternativ eller tofu.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2407 KJ / 575 kCal
Fett 25 g
Salt 4.22 g
Kolhydrater 70 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept