Hjortköttbullar i gräddsås

9
1
Hjortköttbullar i gräddsås

Smaksätt hjortfärsen med klassiska svenska smaker som enbär och kryddpeppar, de passar utmärkt till vilt. Fläskfärs gör hjortköttbullarna saftigare. Häll på grädde i pannan så har du en gräddsås!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Hjortköttbullar i gräddsås

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
10
enbär
1 tsk
hela kryddpepparkorn
1 msk
rapsolja
300 g
hjortfärs
200 g
fläskfärs (20%)
1/2 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
-
smör
2 dl
vispgrädde

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Patrik

2020-11-26

Suveränt goda

Näringsvärde per portion

Energi 1830 KJ / 438 kCal
Fett 35 g
Salt 1.12 g
Kolhydrater 4 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept