Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Hjortköttbullar i gräddsås

Smaksätt hjortfärsen med klassiska svenska smaker som enbär och kryddpeppar, de passar utmärkt till vilt. Fläskfärs gör hjortköttbullarna saftigare. Häll på grädde i pannan så har du en gräddsås!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Mortla/krossa enbär och kryddpeppar.
  2. Fräs lök, vitlök, enbär och kryddpeppar i rapsolja några minuter utan att det tar färg. Låt svalna.
  3. Blanda fräset med färserna och krydda med salt och svartpeppar. Gör ett stekprov.
  4. Forma färsen till köttbullar. Stek dem gyllene i smör i omgångar.
  5. Lägg alla köttbullarna i pannan och häll på grädden. Koka upp och låt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 10 enbär
  • 1 tsk hela kryddpepparkorn
  • 1 msk rapsolja
  • 300 g hjortfärs
  • 200 g fläskfärs (20%)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • smör
  • 2 dl vispgrädde
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1830 kJ / 438 kCal