Hjortköttbullar i gräddsås
Smaksätt hjortfärsen med klassiska svenska smaker som enbär och kryddpeppar, de passar utmärkt till vilt. Fläskfärs gör hjortköttbullarna saftigare. Häll på grädde i pannan så har du en gräddsås!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
10 enbär
1 tsk hela kryddpepparkorn
1 msk rapsolja
300 g hjortfärs
200 g fläskfärs (20%)
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör
2 dl vispgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1830 KJ / 438 kCal
Fett35 g
Salt1.12 g
Kolhydrater4 g
Protein27 g
Kommentar
Suveränt goda
Patrik
2020-11-26