Hjortköttbullar i gräddsås

Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
1
Hjortköttbullar i gräddsås

Smaksätt hjortfärsen med klassiska svenska smaker som enbär och kryddpeppar, de passar utmärkt till vilt. Fläskfärs gör hjortköttbullarna saftigare. Häll på grädde i pannan så har du en gräddsås!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Hjortköttbullar i gräddsås

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
1   vitlöksklyfta
10   enbär
1 tsk  hela kryddpepparkorn
1 msk  rapsolja
300 g  hjortfärs
200 g  fläskfärs (20%)
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
smör
2 dl  vispgrädde

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat

Kommentar

Suveränt goda

Patrik

2020-11-26

Näringsvärde per portion

Energi1830 KJ / 438 kCal
Fett35 g
Salt1.12 g
Kolhydrater4 g
Protein27 g

Testa liknande recept

Bästa veganska julköttbullen
Betyg 4.2 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lingon- och enbärssill
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skavgryta med enbär, äpple och trattkantareller
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Köttbullar med smak av lakritsrot och örter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläskfärsbullar i krämig tandoori
Betyg 3.6 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Thaigryta med fläskbullar och nudlar
Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga