Medelhavsjärpar

Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
3
Medelhavsjärpar

Bjud på järpar på vildsvinsfärs med smakinspiration från medelhavet. Soltorkade tomater och kapris ger medelhavsjärparna en somrig fräschör och grädden gör färsen saftig och god.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Medelhavsjärpar

Ingredienser

4 portioner
3 msk ströbröd
1/2 dl mjölk (3%)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 bananschalottenlökar
4 soltorkade tomater i olja
50 g smör
1/2 dl kapris
500 g vildsvinsfärs
1 1/2 dl hackad persilja
1 ägg
1 1/2 dl vispgrädde

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Gott, kompletterade med spagetti och finca antigua reserva. Harmoniska smaker. / Gunnar

Gunnar

2024-03-16

Vad bör man servera dem med?

Lovisa

2021-02-01

Hej Lovisa! Förslagsvis kan du servera järparna med bulgur eller varför inte rotmos https://www.ica.se/recept/rotmos-1261/ och kanske lite tzatziki https://www.ica.se/recept/tzatziki-1526/ till. Lycka till med matlagningen! Hälsningar Elina

Redaktionen

2021-02-02

Supergott. Hade inte soltorkad tomat eller persilja hemma så jag ersatte med någon deciliter stark tacosås istället. Perfekt!

Anna

2020-03-15

Näringsvärde per portion

Energi1912 KJ / 457 kCal
Fett32 g
Salt3.38 g
Kolhydrater8 g
Protein34 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kantarelltoast
Betyg 4.7 av 5.
58 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vitlöksstekt skogssvamp med persilja och ricotta
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Tomatspread
Betyg 4.8 av 5.
18 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Stekt gurka med kapris och brynt smör
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga