Medelhavsjärpar

7
2
Medelhavsjärpar

Bjud på järpar på vildsvinsfärs med smakinspiration från medelhavet. Soltorkade tomater och kapris ger medelhavsjärparna en somrig fräschör och grädden gör färsen saftig och god.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Medelhavsjärpar

Ingredienser

4 portioner
3 msk
ströbröd
1/2 dl
mjölk (3%)
1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
2
bananschalottenlökar
4
soltorkade tomater i olja
50 g
smör
1/2 dl
kapris
500 g
vildsvinsfärs
1 1/2 dl
hackad persilja
1
ägg
1 1/2 dl
vispgrädde

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd alternativt pofiber.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av ströbröd, mjölkdryck, grädde och matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkproteinfritt ströbröd och matfett. Byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Lovisa

2/1/2021

Vad bör man servera dem med?

Redaktionen ICAse

2/2/2021

Hej Lovisa! Förslagsvis kan du servera järparna med bulgur eller varför inte rotmos https://www.ica.se/recept/rotmos-1261/ och kanske lite tzatziki https://www.ica.se/recept/tzatziki-1526/ till. Lycka till med matlagningen! Hälsningar Elina

Anna

3/15/2020

Supergott. Hade inte soltorkad tomat eller persilja hemma så jag ersatte med någon deciliter stark tacosås istället. Perfekt!

Näringsvärde per portion

Energi 1912 KJ / 457 kCal
Fett 32 g
Salt 3.38 g
Kolhydrater 8 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept