Medelhavsjärpar

8
2
Medelhavsjärpar

Bjud på järpar på vildsvinsfärs med smakinspiration från medelhavet. Soltorkade tomater och kapris ger medelhavsjärparna en somrig fräschör och grädden gör färsen saftig och god.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Medelhavsjärpar

Ingredienser

4 portioner
3 msk ströbröd
1/2 dl mjölk (3%)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 bananschalottenlökar
4 soltorkade tomater i olja
50 g smör
1/2 dl kapris
500 g vildsvinsfärs
1 1/2 dl hackad persilja
1 ägg
1 1/2 dl vispgrädde

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd alternativt pofiber.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av ströbröd, mjölkdryck, grädde och matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkproteinfritt ströbröd och matfett. Byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Lovisa

2021-02-01

Vad bör man servera dem med?

Redaktionen ICAse

2021-02-02

Hej Lovisa! Förslagsvis kan du servera järparna med bulgur eller varför inte rotmos https://www.ica.se/recept/rotmos-1261/ och kanske lite tzatziki https://www.ica.se/recept/tzatziki-1526/ till. Lycka till med matlagningen! Hälsningar Elina

Anna

2020-03-15

Supergott. Hade inte soltorkad tomat eller persilja hemma så jag ersatte med någon deciliter stark tacosås istället. Perfekt!

Näringsvärde per portion

Energi 1912 KJ / 457 kCal
Fett 32 g
Salt 3.38 g
Kolhydrater 8 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden