Medelhavsjärpar
Bjud på järpar på vildsvinsfärs med smakinspiration från medelhavet. Soltorkade tomater och kapris ger medelhavsjärparna en somrig fräschör och grädden gör färsen saftig och god.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017
Ingredienser
4 portioner
3 msk ströbröd
1/2 dl mjölk (3%)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 bananschalottenlökar
4 soltorkade tomater i olja
50 g smör
1/2 dl kapris
500 g vildsvinsfärs
1 1/2 dl hackad persilja
1 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1912 KJ / 457 kCal
Fett32 g
Salt3.38 g
Kolhydrater8 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott, kompletterade med spagetti och finca antigua reserva. Harmoniska smaker. / Gunnar
Gunnar
2024-03-16Vad bör man servera dem med?
Lovisa
2021-02-01Hej Lovisa! Förslagsvis kan du servera järparna med bulgur eller varför inte rotmos https://www.ica.se/recept/rotmos-1261/ och kanske lite tzatziki https://www.ica.se/recept/tzatziki-1526/ till. Lycka till med matlagningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-02-02Supergott. Hade inte soltorkad tomat eller persilja hemma så jag ersatte med någon deciliter stark tacosås istället. Perfekt!
Anna
2020-03-15