Vildsvinsburgare
Vildsvinsfärs har en mild och fin viltsmak som gör den väldigt användbar i maten. Testa att laga en maffig burgare! Blanda upp den magra färsen med en dos sidfläsk, så blir vildsvinsburgaren härligt saftig. Bjud i bröd med timjanmajonnäs, sallad och ost.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016
Ingredienser
4 portioner
500 g viltfärs (gärna vildsvin)
50 g finhackat rökt sidfläsk
1 tsk mortlade enbär
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl majonnäs
1/2 msk hackad timjan
Till servering
hamburgerbröd
sallad
Västerbottensost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2559 KJ / 611 kCal
Fett36 g
Salt3.17 g
Kolhydrater30 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tyckte enbären tog över i smaken.
Johanna
2023-02-26Fredagsmiddag med dessa smakfulla vildsvinsbiffar, klyftpotatis och morötter från ugnen. Blue cheese i mitt fall riven Kvibille ädel och crème fraiche. Sallad. Det blir säkert gott! Dessutom är det bra att vi äter upp dem. Det finns för många grisar i skog och mark.
Mona
2020-12-04