Vildsvinsburgare

16
1
Vildsvinsburgare

Vildsvinsfärs har en mild och fin viltsmak som gör den väldigt användbar i maten. Testa att laga en maffig burgare! Blanda upp den magra färsen med en dos sidfläsk, så blir vildsvinsburgaren härligt saftig. Bjud i bröd med timjanmajonnäs, sallad och ost.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016

Vildsvinsburgare

Ingredienser

4 portioner
500 g
viltfärs (gärna vildsvin)
50 g
finhackat rökt sidfläsk
1 tsk
mortlade enbär
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
1 dl
majonnäs
1/2 msk
hackad timjan

Till servering

hamburgerbröd
sallad
Västerbottensost

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj mjölkfritt bröd och majonnäs.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt bröd, majonnäs och ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs och kontrollera brödet.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentar

Mona

2020-12-04

Fredagsmiddag med dessa smakfulla vildsvinsbiffar, klyftpotatis och morötter från ugnen. Blue cheese i mitt fall riven Kvibille ädel och crème fraiche. Sallad. Det blir säkert gott! Dessutom är det bra att vi äter upp dem. Det finns för många grisar i skog och mark.

Näringsvärde per portion

Energi 2559 KJ / 611 kCal
Fett 36 g
Salt 3.17 g
Kolhydrater 30 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept