Vildsvinsburgare | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vildsvinsburgare

Vildsvinsfärs har en mild och fin viltsmak som gör den väldigt användbar i maten. Testa att laga en maffig burgare! Blanda upp den magra färsen med en dos sidfläsk, så blir vildsvinsburgaren härligt saftig. Bjud i bröd med timjanmajonnäs, sallad och ost.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda viltfärs med sidfläsk, mortlade enbär, salt och peppar. Forma till burgare.
  2. Grilla eller stek burgarna tills de är genomstekta.
  3. Rör ihop majonnäs med timjan.
  4. Servera burgaren med bröd, sallad, Västerbottensost och majonnäsen.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj mjölkfritt bröd och majonnäs.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt bröd, majonnäs och ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs och kontrollera brödet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g viltfärs (gärna vildsvin)
  • 50 g finhackat rökt sidfläsk
  • 1 tsk mortlade enbär
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl majonnäs
  • 1/2 msk hackad timjan
Till servering
  • hamburgerbröd
  • sallad
  • Västerbottensost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2559 kJ / 611 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept