Mexikanska wallenbergare

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Mexikanska wallenbergare

Använd viltfärsen till wallenbergare där det magra köttet får sällskap av grädde och ägg. Här smaksätter vi wallenbergarna med den mexikanska såsen mole gjord på bland annat chili och choklad.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Mexikanska wallenbergare

Ingredienser

4 portioner
500 g  hjortfärs
2   äggulor
ca 4 msk  mole- paste (se länk under steg 2)
1 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
2 dl  vispgrädde
3 dl  panko (japansk ströbröd)

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: ersätt panko med glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, choklad och matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2314 KJ / 554 kCal
Fett28 g
Salt4.04 g
Kolhydrater40 g
Protein36 g

Testa liknande recept

Hjortköttbullar i gräddsås
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hjortfärspasta med shiitake och citron
Betyg 3.6 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kronhjortsfärsbiffar i äpple- och plommonsås
Betyg 3.2 av 5.
55 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Dragongriljerad julskinka
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hjortskavspanna med champinjoner
Betyg 3.8 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga