Mexikanska wallenbergare | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Mexikanska wallenbergare

Använd viltfärsen till wallenbergare där det magra köttet får sällskap av grädde och ägg. Här smaksätter vi wallenbergarna med den mexikanska såsen mole gjord på bland annat chili och choklad.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kyl bunken och kniven till matberedaren i frysen/kylen.
  2. Mixa snabbt färs och äggulor i matberedaren. Tillsätt Mole-paste, salt och peppar. Mixa snabbt ihop.
  3. Tillsätt grädden i en tunn stråle under mixning. Gör ett stekprov.
  4. Forma 12 biffar (för 4 port) med blöta händer (lös smet). Panera biffarna i panko och lägg dem i kylen till strax före servering.
  5. Sätt ugnen på 150°C.
  6. Stek biffarna i rikligt med smör på medelvärme. Lägg över i en ugnsform, häll över stekfettet och stek klart i mitten av ugnen, ca 20 minuter.

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: ersätt panko med glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, choklad och matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g hjortfärs
  • 2 äggulor
  • ca 4 msk mole- paste (se länk under steg 2)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl panko (japansk ströbröd)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2314 kJ / 554 kCal