Japanska rådjursbiffar

5
2
Japanska rådjursbiffar

Ett enkelt recept med få ingredienser. Trots det är de japanska rådjursbiffarna fullproppade med spännande smaker. Ingefära och soja passar oväntat bra ihop med vilt och äpplet bidrar med fin saftighet och sötma.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Japanska rådjursbiffar

Ingredienser

4 portioner
350 g
rådjursfärs
150 g
fläskfärs (20%)
2 msk
riven ingefära
3 msk
japansk soja
2 msk
grovrivet rött äpple med skal
1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
-
smör (till stekning)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Gör så här

Tips

Kontrollera smaksättningen av färsen genom att steka en minibiff, stor som en femkrona, i lite smör. Framför allt kan behovet av saltning variera. Och det är lättare att lägga till kryddor än att dra ifrån.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Ola

2021-01-19

Väldigt gott recept där sojan och ingefäran ger en väldigt asiatisk smak. Väldigt bra tips att steka en testbiff innan så man inte tar i för mycket soja.

Carola

2020-02-09

Låter jättegott - vad serverar jag bäst till?

Redaktionen ICAse

2020-02-10

Hej Carola! Vi har uppdaterat receptet med en länk till kantarellrisotton som är på bilden. Hoppas du gillar recepten. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 740 KJ / 177 kCal
Fett 7 g
Salt 4.14 g
Kolhydrater 5 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept