Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Japanska rådjursbiffar

Ett enkelt recept med få ingredienser. Trots det är de japanska rådjursbiffarna fullproppade med spännande smaker. Ingefära och soja passar oväntat bra ihop med vilt och äpplet bidrar med fin saftighet och sötma.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda alla ingredienser till en jämn smet.
  2. Gör ett stekprov och tillsätt ev mer salt.
  3. Forma färsen till 8 biffar (för 4 port). Stek dem gyllene i rikligt med smör på båda sidor. Ös gärna lite med smöret under stekningen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Tips

Kontrollera smaksättningen av färsen genom att steka en minibiff, stor som en femkrona, i lite smör. Framför allt kan behovet av saltning variera. Och det är lättare att lägga till kryddor än att dra ifrån.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 350 g rådjursfärs
  • 150 g fläskfärs (20%)
  • 2 msk riven ingefära
  • 3 msk japansk soja
  • 2 msk grovrivet rött äpple med skal
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 740 kJ / 177 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept