Tomat i tetra – en riktig hjälte när saldot närmar sig noll! Samtidigt en rejäl vitaminboost såväl som smakhöjare till pasta, kyckling, kött- och vegobullar. Det bästa? En burk räcker riktigt långt. Här är 6 billiga sätt att äta den på!

Många märkvärdiga kryddor i ett recept? Du behöver inte alla! Smaksätt med några väl utvalda favoriter så sparar du en slant.

6 tomatiga recept

 • Korvstroganoff

  Korvstroganoff

  Den här klassiska husmanskosten är inte bara god och billig, den är också supersnabb att göra! Strimla korven, skiva löken och stek. Häll i dina passerade tomater och kryddorna, sedan är den klar att äta!

  - Korvstroganoff

  Spara

 • Snabb köttfärssås med tagliatelle

  Snabb köttfärssås med tagliatelle

  En god köttfärssås behöver inte alltid ta lång tid att göra. Här kan du med några få ingredienser göra en enkel köttfärssås som står på middagsbordet inom 20 minuter.

  - Snabb köttfärssås med tagliatelle

  Spara

 • Dhal, indisk linsgryta

  Dhal, indisk linsgryta

  För dig som gillar indisk mat kommer den här dhalen bli en favorit. Linsgrytan är fylld med rika kryddor som koriander, ingefära, kummin och kanel och serverad med färskt naanbröd och ris är rätten komplett.

  - Dhal, indisk linsgryta

  Spara

 • Linssoppa med tomat

  Linssoppa med tomat

  Linser är billigt och en klok ingrediens ur ett miljö- och klimatperspektiv. Här blandar du dem med krossade tomater och kryddar med timjan, basilika och paprikapulver. Gott och billigt!

  - Linssoppa med tomat

  Spara

 • Vegolasagne med majs och soltorkad tomat

  Vegolasagne med majs och soltorkad tomat

  En lasagne behöver inte vara särskilt avancerad om man gör den vegetarisk. Byt ut köttet mot proteinrika gröna linser och koka upp dem tillsammans med majs i en mustig tomatsås.

  - Vegolasagne med majs och soltorkad tomat

  Spara

 • Mild fiskgryta

  Mild fiskgryta

  Här har vi en färggrann och mild men ändå smakrik gryta, där paprika, tomat och vitlök står för basen. Men glöm inte grädden! Den är hemligheten för att få till krämigheten.

  - Mild fiskgryta

  Spara