Hoppa till sidans innehåll

Tomat i tetra – en riktig hjälte när saldot närmar sig noll! Samtidigt en rejäl vitaminboost såväl som smakhöjare till pasta, kyckling, kött- och vegobullar. Det bästa? En burk räcker riktigt långt. Här är 6 billiga sätt att äta den på!

Många märkvärdiga kryddor i ett recept? Du behöver inte alla! Smaksätt med några väl utvalda favoriter så sparar du en slant.

6 tomatiga recept

  • Korvstroganoff

    Korvstroganoff

    Den här klassiska husmanskosten är inte bara god och billig, den är också supersnabb att göra! Strimla korven, skiva löken och stek. Häll i dina passerade tomater och kryddorna, sedan är den klar att äta!

    - Korvstroganoff

    Spara

  • Snabb köttfärssås med tagliatelle

    Snabb köttfärssås med tagliatelle

    En god köttfärssås behöver inte alltid ta lång tid att göra. Här kan du med några få ingredienser göra en enkel köttfärssås som står på middagsbordet inom 20 minuter.

    - Snabb köttfärssås med tagliatelle

    Spara

  • Dhal, indisk linsgryta

    Dhal, indisk linsgryta

    För dig som gillar indisk mat kommer den här dhalen bli en favorit. Linsgrytan är fylld med rika kryddor som koriander, ingefära, kummin och kanel och serverad med färskt naanbröd och ris är rätten komplett.

    - Dhal, indisk linsgryta

    Spara

  • Linssoppa med tomat

    Linssoppa med tomat

    Linser är billigt och en klok ingrediens ur ett miljö- och klimatperspektiv. Här blandar du dem med krossade tomater och kryddar med timjan, basilika och paprikapulver. Gott och billigt!

    - Linssoppa med tomat

    Spara

  • Vegolasagne med majs och soltorkad tomat

    Vegolasagne med majs och soltorkad tomat

    En lasagne behöver inte vara särskilt avancerad om man gör den vegetarisk. Byt ut köttet mot proteinrika gröna linser och koka upp dem tillsammans med majs i en mustig tomatsås.

    - Vegolasagne med majs och soltorkad tomat

    Spara

  • Mild fiskgryta

    Mild fiskgryta

    Här har vi en färggrann och mild men ändå smakrik gryta, där paprika, tomat och vitlök står för basen. Men glöm inte grädden! Den är hemligheten för att få till krämigheten.

    - Mild fiskgryta

    Spara