Shakshuka

29
4 Klimatsmart
Shakshuka

En äggrätt från Tunisien där äggen pocheras i en smakrik tomatsås. Karamelliserad lök, paprika, väldoftande saffran och spiskummin puttrar ihop med tomat och på slutet knäcks äggen i och får sjuda i såsen. Strö över koriander och mynta och avnjut med surdegsbaguette och ris.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2016

Shakshuka

Ingredienser

4 portioner
2
gula lökar
1
vitlöksklyfta
1 msk
olivolja
1
surdegsbaguette
4
port ris eller couscous
1
röd paprika
1
grön paprika
1 1/2 tsk
spiskummin
1 krm
gurkmeja
1 tsk
chilipulver
1 tsk
paprikapulver
1/2 g
saffran
1 1/2 tsk
salt
2 tsk
strösocker
2
förp krossade tomater (à 390 g)
2 dl
vatten
-
peppar
4
ägg
1/2
kruka koriander
1/2
kruka mynta

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd ris eller glutenfri couscous. Använd glutenfritt bröd.

ICAs matkasse i samarbete med Tove Nilsson.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Annika

2021-04-25

Mycket bra, men minska på vatten eftersom man vill ha röran så tjock som möjligt.

Emma

2020-02-11

En favorit! Lagar detta så ofta jag kan. Kolla lite extra på äggen för tillagningstiden varierar.

Alexandra

2018-03-19

Verkligen supergod! Kokar man allting under så lång tid som det står att man ska göra(kanske lägg till någon extra minut om det fortfarande känns vattningt) så blir det inte alls tunnt som föregående kommenterat. förvånansvärt smakrik! Den här gör vi om!

Näringsvärde per portion

Energi 2384 KJ / 567 kCal
Fett 11 g
Salt 3 g
Kolhydrater 93 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept