Shakshuka
En äggrätt från Tunisien där äggen pocheras i en smakrik tomatsås. Karamelliserad lök, paprika, väldoftande saffran och spiskummin puttrar ihop med tomat och på slutet knäcks äggen i och får sjuda i såsen. Strö över koriander och mynta och avnjut med surdegsbaguette och ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2016
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 surdegsbaguette
4 port ris eller couscous
1 röd paprika
1 grön paprika
1 1/2 tsk spiskummin
1 krm gurkmeja
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1/2 g saffran
1 1/2 tsk salt
2 tsk strösocker
2 förp krossade tomater (à 390 g)
2 dl vatten
peppar
4 ägg
1/2 kruka koriander
1/2 kruka mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2384 KJ / 567 kCal
Fett11 g
Salt3 g
Kolhydrater93 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Delar av familjen var väldigt entusiastiska, andra mer skeptiska. Serverade stekt grillost till, hade kanske fått bättre betyg med korv eller köttbullar till.
Anna
2024-03-20Molto bene
Sven-erik
2023-01-31Asgott! Ni andra som klagat måste ju ha f***at upp receptet rejält 😂
Fredrik
2022-11-23