Shakshuka

En äggrätt från Tunisien där äggen pocheras i en smakrik tomatsås. Karamelliserad lök, paprika, väldoftande saffran och spiskummin puttrar ihop med tomat och på slutet knäcks äggen i och får sjuda i såsen. Strö över koriander och mynta och avnjut med surdegsbaguette och ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2016

Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 surdegsbaguette
4 port ris eller couscous
1 röd paprika
1 grön paprika
1 1/2 tsk spiskummin
1 krm gurkmeja
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1/2 g saffran
1 1/2 tsk salt
2 tsk strösocker
2 förp krossade tomater (à 390 g)
2 dl vatten
peppar
4 ägg
1/2 kruka koriander
1/2 kruka mynta
För alla
Rätten är fri från laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd ris eller glutenfri couscous. Använd glutenfritt bröd.
ICAs matkasse i samarbete med Tove Nilsson.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2384 KJ / 567 kCal
Fett11 g
Salt3 g
Kolhydrater93 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Molto bene
Sven-erik
2023-01-31Asgott! Ni andra som klagat måste ju ha f***at upp receptet rejält 😂
Fredrik
2022-11-23Inget vi kommer göra om. Tyckte inte om smakerna. Brukar aldrig slänga resterna men det här åkte i komposten.
Anna
2022-05-16