Shakshuka

Betyg 4.1 av 5.
69 personer har röstat
13Klimatsmart
Shakshuka

En äggrätt från Tunisien där äggen pocheras i en smakrik tomatsås. Karamelliserad lök, paprika, väldoftande saffran och spiskummin puttrar ihop med tomat och på slutet knäcks äggen i och får sjuda i såsen. Strö över koriander och mynta och avnjut med surdegsbaguette och ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2016

Shakshuka

Ingredienser

4 portioner
2   gula lökar
1   vitlöksklyfta
1 msk  olivolja
1   surdegsbaguette
4   port ris eller couscous
1   röd paprika
1   grön paprika
1 1/2 tsk  spiskummin
1 krm  gurkmeja
1 tsk  chilipulver
1 tsk  paprikapulver
1/2 g  saffran
1 1/2 tsk  salt
2 tsk  strösocker
2   förp krossade tomater (à 390 g)
2 dl  vatten
peppar
4   ägg
1/2   kruka koriander
1/2   kruka mynta

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
69 personer har röstat

Kommentarer

Delar av familjen var väldigt entusiastiska, andra mer skeptiska. Serverade stekt grillost till, hade kanske fått bättre betyg med korv eller köttbullar till.

Anna

2024-03-20

Molto bene

Sven-erik

2023-01-31

Asgott! Ni andra som klagat måste ju ha f***at upp receptet rejält 😂

Fredrik

2022-11-23

Näringsvärde per portion

Energi2384 KJ / 567 kCal
Fett11 g
Salt3 g
Kolhydrater93 g
Protein20 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Tunisisk paprikaröra
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Linshakshuka med svamp
Betyg 4.6 av 5.
41 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Persisk lammgryta med grönsaker
Betyg 3.1 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammkorv med harissa
Betyg 3.5 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Nordafrikansk lammfärsgryta
Betyg 4.2 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Khoresh Bademjan – Auberginegryta med lamm
Betyg 3.8 av 5.
170 personer har röstat
Över 60 min att tillaga