Shakshuka

63
12
Shakshuka

En äggrätt från Tunisien där äggen pocheras i en smakrik tomatsås. Karamelliserad lök, paprika, väldoftande saffran och spiskummin puttrar ihop med tomat och på slutet knäcks äggen i och får sjuda i såsen. Strö över koriander och mynta och avnjut med surdegsbaguette och ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2016

Shakshuka

Ingredienser

4 portioner
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 surdegsbaguette
4 port ris eller couscous
1 röd paprika
1 grön paprika
1 1/2 tsk spiskummin
1 krm gurkmeja
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1/2 g saffran
1 1/2 tsk salt
2 tsk strösocker
2 förp krossade tomater (à 390 g)
2 dl vatten
peppar
4 ägg
1/2 kruka koriander
1/2 kruka mynta

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd ris eller glutenfri couscous. Använd glutenfritt bröd.

ICAs matkasse i samarbete med Tove Nilsson.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

63

Kommentarer

Sven-erik

2023-01-31

Molto bene

Fredrik

2022-11-23

Asgott! Ni andra som klagat måste ju ha f***at upp receptet rejält 😂

Anna

2022-05-16

Inget vi kommer göra om. Tyckte inte om smakerna. Brukar aldrig slänga resterna men det här åkte i komposten.

Näringsvärde per portion

Energi 2384 KJ / 567 kCal
Fett 11 g
Salt 3 g
Kolhydrater 93 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden