Köttfärssås med spaghetti

180
19
Köttfärssås med spaghetti

Köttfärssås med spaghetti – en italiensk klassiker som har gått rakt in i den svenska folksjälen och blivit älskad av alla! Den här smarriga såsen har en bas av nötfärs och får sina ljuvliga smaker av vitlök, timjan och morötter. Toppa rätten med färsk tomat och persilja.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2016

Köttfärssås med spaghetti

Ingredienser

4 portioner
2
morötter
ca 500 g
nötfärs
1 msk
olivolja
1
vitlöksklyfta
2 tsk
timjan
500 g
krossade tomater
1 msk
balsamvinäger
1
köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
-
salt och peppar
4
port spaghetti
1/2
kruka persilja
3
tomater
1 tsk
olivolja
1 tsk
rödvinsvinäger

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

180

Kommentarer

Bertil

2021-02-28

Timjan? Föredrar Basilika och Oregano ;-)

Lennart

2021-02-12

För att få en riktigt god sås behövs inte så många ingredienser. Prövat.

Robert

2021-01-09

Ett mycket bra grundrecept. Brukar skära upp en habanero (chili) för att få upp hettan. Sen finns det nog oändliga sätt att krydda den på.

Näringsvärde per portion

Energi 2628 KJ / 628 kCal
Fett 23 g
Salt 3.3 g
Kolhydrater 60 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept