Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Köttfärssås med spaghetti

Köttfärssås med spaghetti – en italiensk klassiker som har gått rakt in i den svenska folksjälen och blivit älskad av alla! Den här smarriga såsen har en bas av nötfärs och får sina ljuvliga smaker av vitlök, timjan och morötter. Toppa rätten med färsk tomat och persilja.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 25, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en stor kastrull med vatten till spaghettin.
  2. Skala och riv morötterna på ett rivjärn.
  3. Bryn färsen i olivoljan i en stor kastrull eller stekpanna med höga kanter. Pressa i vitlöken. Blanda i morötterna och låt det fräsa ca 3 minuter.
  4. Tillsätt timjan, krossade tomater, balsamvinäger och smulad buljongtärning.
  5. Sänk värmen och låt såsen sjuda ca 10 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar.
  6. Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen. 
  7. Hacka persiljan. Skär tomaterna i bitar och blanda med persilja, olivolja och rödvinsvinäger. Krydda med salt och peppar.
  8. Servera köttfärssåsen med spaghetti och tomater.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 morötter
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk timjan
  • 500 g krossade tomater
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
  • salt och peppar
  • 4 port spaghetti
  • 1/2 kruka persilja
  • 3 tomater
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk rödvinsvinäger
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2628 kJ / 628 kCal