Tomatsås (grundrecept)

Betyg 4.5 av 5.
87 personer har röstat
11
Tomatsås (grundrecept)

Italienarnas favoritsås! Riv lök, vitlök, morot och selleri fint och koka ihop med krossade tomater och kryddor. Servera till pasta eller använd som bas i andra maträtter.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017

Tomatsås (grundrecept)

Ingredienser

ca 2 liter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 liten morot
2 selleristjälkar
1/2 dl olivolja
4 förp krossade tomater (à 390 g)
3 msk tomatpuré
1 msk torkad basilika
1 msk torkad timjan
2 tsk chilipulver
1/2 msk salt
nymald svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
87 personer har röstat

Kommentarer

Går bra att frysa?

David

2024-10-15

Hej David! Ja, det går jättebra! Hoppas den smakar! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-10-15

Supergod tomatsås men jag föredrar att mixa krossade tomaterna så att det blir en mer slät sås, bara ett tips...

Jonnie

2023-02-18

På första raden fattas selleri som också ska rivas

Sasan

2022-10-31

Hej Sasan! (Stjälk)sellerin finns med på både ingredienslistan och i Gör så här- texten. 😊 Det står "Skala lök, vitlök och morot. Riv fint tillsammans med sellerin, gärna i en matberedare." Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Redaktionen

2022-11-01

Näringsvärde per liter

Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi228 KJ / 54 kCal
Fett3 g
Salt0.74 g
Kolhydrater5 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Caponata med aubergine och paprika
Betyg 4.8 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grön pasta bolognese
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bolognese
Betyg 3.4 av 5.
99 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsrostade morötter
Betyg 4.5 av 5.
34 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gobi matar-kryddig blomkål med ärtor
Betyg 3 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Linsragu med arrabbiata och rödvin
Betyg 4.3 av 5.
35 personer har röstat
Under 45 min att tillaga