Tomatsås (grundrecept)

37
5
Tomatsås (grundrecept)

Italienarnas favoritsås! Riv lök, vitlök, morot och selleri fint och koka ihop med krossade tomater och kryddor. Servera till pasta eller använd som bas i andra maträtter.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017

Tomatsås (grundrecept)

Ingredienser

1 1/2 l
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
1
liten morot
2
selleristjälkar
1/2 dl
olivolja
4
förp krossade tomater (à 390 g)
3 msk
tomatpuré
1 msk
torkad basilika
1 msk
torkad timjan
2 tsk
chilipeppar
1/2 msk
salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentarer

Shiva

2/11/2021

Väldigt god sås! Rekommenderas! Låt den gärna puttra längre tid, blir bara godare.

Cecilia

1/9/2021

Gör denna med jämna mellanrum - super till så mycket & försöker ha i frysen att bara ta fram. Klar favorit!

Magdalena

12/1/2020

Jag brukar dumpa i överbliven färdigköpt pizza- och pastasås. Det blir supergott!

Näringsvärde per portion

Energi 228 KJ / 54 kCal
Fett 3 g
Salt 0.74 g
Kolhydrater 5 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept