Tomatsås (grundrecept)

49
6
Tomatsås (grundrecept)

Italienarnas favoritsås! Riv lök, vitlök, morot och selleri fint och koka ihop med krossade tomater och kryddor. Servera till pasta eller använd som bas i andra maträtter.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017

Tomatsås (grundrecept)

Ingredienser

1 1/2 l
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 liten morot
2 selleristjälkar
1/2 dl olivolja
4 förp krossade tomater (à 390 g)
3 msk tomatpuré
1 msk torkad basilika
1 msk torkad timjan
2 tsk chilipeppar
1/2 msk salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

49

Kommentarer

Solvita

2021-06-19

Är det verkligen 4 paket krossade tomater som behövs?

Redaktionen ICAse

2021-07-06

Hej Solvita! Ja, det blir ju ändå 1,5 l. Men det går ju bra att halvera receptet också. Lycka till! Hälsningar Michelle

Shiva

2021-02-11

Väldigt god sås! Rekommenderas! Låt den gärna puttra längre tid, blir bara godare.

Cecilia

2021-01-09

Gör denna med jämna mellanrum - super till så mycket & försöker ha i frysen att bara ta fram. Klar favorit!

Näringsvärde per portion

Energi 228 KJ / 54 kCal
Fett 3 g
Salt 0.74 g
Kolhydrater 5 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden