UNDER 45 MIN | Medel

Tomatsås (grundrecept)

Italienarnas favoritsås! Riv lök, vitlök, morot och selleri fint och koka ihop med krossade tomater och kryddor. Servera till pasta eller använd som bas i andra maträtter.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 1/2 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök, vitlök och morot. Riv fint tillsammans med sellerin, gärna i en matberedare.
  2. Fräs grönsaksrivet i olja i en stor kastrull ca 5 minuter. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, kryddor och salt. Låt koka på svag värme ca 30 minuter under lock.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Ingredienser

Portioner: 1 1/2 l
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liten morot
  • 2 selleristjälkar
  • 1/2 dl olivolja
  • 4 förp krossade tomater (à 390 g)
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk torkad basilika
  • 1 msk torkad timjan
  • 2 tsk chilipeppar
  • 1/2 msk salt

Näringsvärde
Per portion

Energi 228 kJ / 54 kCal