Tomatsås (grundrecept)
Italienarnas favoritsås! Riv lök, vitlök, morot och selleri fint och koka ihop med krossade tomater och kryddor. Servera till pasta eller använd som bas i andra maträtter.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017
Ingredienser
ca 2 liter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 liten morot
2 selleristjälkar
1/2 dl olivolja
4 förp krossade tomater (à 390 g)
3 msk tomatpuré
1 msk torkad basilika
1 msk torkad timjan
2 tsk chilipulver
1/2 msk salt
nymald svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per liter
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi228 KJ / 54 kCal
Fett3 g
Salt0.74 g
Kolhydrater5 g
Protein1 g
Kommentarer
Går bra att frysa?
David
2024-10-15Hej David! Ja, det går jättebra! Hoppas den smakar! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-10-15Supergod tomatsås men jag föredrar att mixa krossade tomaterna så att det blir en mer slät sås, bara ett tips...
Jonnie
2023-02-18På första raden fattas selleri som också ska rivas
Sasan
2022-10-31Hej Sasan! (Stjälk)sellerin finns med på både ingredienslistan och i Gör så här- texten. 😊 Det står "Skala lök, vitlök och morot. Riv fint tillsammans med sellerin, gärna i en matberedare." Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-11-01