Pastagratäng med korv och tomat
En pastagratäng går alltid hem på matbordet. Den här gratängen innehåller valfri kryddkorv, tomatkross och naturligtvis pasta. Fyllighet och smak får gratängen av vitlök och grönsaksfond samt att den toppas med mozzarella. Servera gärna pastagratängen med rucola och goda oliver.
Ingredienser
4 portioner
1 förp kryddkorv (t ex chorizo eller kabanoss) à 300 g
2 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
2 förp krossade tomater (à 400 g)
2 dl vatten
2 msk rödvinsvinäger
1/2 dl grönsaksfond
1 tsk salt
350 g torkad pasta
1 förp mozzarella (à 125 g)
2 dl svarta eller gröna urkärnade oliver
2 msk olivolja
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3226 KJ / 771 kCal
Fett38 g
Salt5.8 g
Kolhydrater76 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Gick tyvärr inte hem hos oss. Koka pastan innan om ni ändå väljer att testa detta. Var väldigt svårt att få pastan jämt mjuk genom att göra på detta sätt. Kommer ej spara recept.
Sophie
2021-03-21