Ratatouille med bakad halloumi
Sugen på god lakto-vegetarisk mat? Gör halloumi i ugn med smakrik ratatouille av tomat och aubergine och servera tillsammans med ett gott bröd. Passa på att göra dubbel sats så att det räcker till veckans matlådor!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2021
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 aubergine (à ca 400 g)
3 msk olivolja
1 förp krossade tomater (à 500 g)
2 dl vatten
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk spiskummin
1 tsk malen koriander
1/2 tsk chiliflakes
2 tsk honung
1 msk vit- eller rödvinsvinäger
salt
svartpeppar
400 g halloumi eller grillost
Till servering
1 dl hackad färsk basilika
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2552 KJ / 609 kCal
Fett33 g
Salt5 g
Kolhydrater46 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det blev för mycket hett. Onödigt med att peppra i slutet tycker jag. Annars gott.
Mitra
2024-09-07Väldigt gott och snabblagat - perfekt till vardags!
Jenny
2024-08-26Jättegott!
Kerstin
2024-07-24