Ratatouille med bakad halloumi
Sugen på god lakto-vegetarisk mat? Gör halloumi i ugn med smakrik ratatouille av tomat och aubergine och servera tillsammans med ett gott bröd. Passa på att göra dubbel sats så att det räcker till veckans matlådor!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2021
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 aubergine (à ca 400 g)
3 msk olivolja
1 förp krossade tomater (à 500 g)
2 dl vatten
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk spiskummin
1 tsk malen koriander
1/2 tsk chiliflakes
2 tsk honung
1 msk vit- eller rödvinsvinäger
salt
svartpeppar
400 g halloumi eller grillost
Till servering
1 dl hackad färsk basilika
bröd
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri ost.
Gör så här
Tips
Sätt på grillfunktionen mot slutet av tillagningstiden om du vill få mer färg på osten.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2552 KJ / 609 kCal
Fett33 g
Salt5 g
Kolhydrater46 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott!!
Linda
2023-08-11Väldigt goda smaker! Även jag modifierade receptet lite - dubblade mängden sås, hade i två auberginer och en zucchini samt röda linser.
Karolina
2022-12-29Fullpoängare, jättegod. Tackar även för tipset att ha i röda linser. Blev så bra. Denna kommer att bli en favorit.
Christina
2022-11-22