Ratatouille med bakad halloumi

21
5
Ratatouille med bakad halloumi

Sugen på god lakto-vegetarisk mat? Gör halloumi i ugn med smakrik ratatouille av tomat och aubergine och servera tillsammans med ett gott bröd. Passa på att göra dubbel sats så att det räcker till veckans matlådor!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2021

Ratatouille med bakad halloumi

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
1
aubergine (à ca 400 g)
3 msk
olivolja
1
förp krossade tomater (à 500 g)
2 dl
vatten
1 tsk
paprikapulver
1/2 tsk
spiskummin
1 tsk
malen koriander
1/2 tsk
chiliflakes
2 tsk
honung
1 msk
vit eller rödvinsvinäger
-
salt
-
svartpeppar
400 g
halloumi eller grillost

Till servering

1 dl
hackad färsk basilika
-
bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri ost.

Gör så här

Tips

Sätt på grillfunktionen mot slutet av tillagningstiden om du vill få mer färg på osten.

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Anna

2/26/2021

Gott! Saknade dock paprika från klassisk ratatouille så den tar jag med nästa gång.

Maria

2/22/2021

Jag satte inte in den i ugnen, utan lät den puttra på spisen. Stekte grillosten i panna jämte. Det blev jättegott. Serverade med nybakat surdegsbröd

Laura

2/18/2021

Det här var supergott! Behövde bara lite längre tid i ugnen, närmare 20 min. Men åh så, så gott!

Testa liknande recept