Sugen på god lakto-vegetarisk mat? Gör halloumi i ugn med smakrik ratatouille av tomat och aubergine och servera tillsammans med ett gott bröd. Passa på att göra dubbel sats så att det räcker till veckans matlådor!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2021
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri ost.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt goda smaker! Även jag modifierade receptet lite - dubblade mängden sås, hade i två auberginer och en zucchini samt röda linser.
Karolina
2022-12-29Fullpoängare, jättegod. Tackar även för tipset att ha i röda linser. Blev så bra. Denna kommer att bli en favorit.
Christina
2022-11-22Såååå god! När jag inte vet vad jag ska laga lagar jag detta! Älskar smakerna, hettan och syran som blir när man häller i vinägern på slutet. När jag inte orkar steka halloumin (kör föresten numera alltid grillost eller liknande svensk variant) så skär jag den i bitar och låter den gå med resten av grytan. Så skönt med lite disk!
Cecilia
2022-11-19