Ratatouille med bakad halloumi

55
11
Ratatouille med bakad halloumi

Sugen på god lakto-vegetarisk mat? Gör halloumi i ugn med smakrik ratatouille av tomat och aubergine och servera tillsammans med ett gott bröd. Passa på att göra dubbel sats så att det räcker till veckans matlådor!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2021

Ratatouille med bakad halloumi

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
1
aubergine (à ca 400 g)
3 msk
olivolja
1
förp krossade tomater (à 500 g)
2 dl
vatten
1 tsk
paprikapulver
1/2 tsk
spiskummin
1 tsk
malen koriander
1/2 tsk
chiliflakes
2 tsk
honung
1 msk
vit- eller rödvinsvinäger
-
salt
-
svartpeppar
400 g
halloumi eller grillost

Till servering

1 dl
hackad färsk basilika
-
bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri ost.

Gör så här

Tips

Sätt på grillfunktionen mot slutet av tillagningstiden om du vill få mer färg på osten.

Vad tyckte du om receptet?

55

Kommentarer

Christer

2021-04-19

Så gott!! Stekte halloumi lite innan.. Gott rätt till bröd och gott rött vin.. Eller till klyftpotatis och stekt rostas

Frida

2021-04-07

Gott! Min halloumi fick fin färg efter ca 15 min i ugnen. Lade till lite röda linser eftersom min aubergine bara vägde knappt 300 g samt för att få lite mer protein. Lade också till lite torkad basilika.

Mathilda

2021-03-12

Super gott! Läste i kommentarerna och stekte halloumin lite innan den åkte in i ugnen. Mer disk men det var de värt!

Näringsvärde per portion

Energi 2552 KJ / 609 kCal
Fett 33 g
Salt 5 g
Kolhydrater 46 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept