Ratatouille med bakad halloumi

71
14
Ratatouille med bakad halloumi

Sugen på god lakto-vegetarisk mat? Gör halloumi i ugn med smakrik ratatouille av tomat och aubergine och servera tillsammans med ett gott bröd. Passa på att göra dubbel sats så att det räcker till veckans matlådor!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2021

Ratatouille med bakad halloumi

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 aubergine (à ca 400 g)
3 msk olivolja
1 förp krossade tomater (à 500 g)
2 dl vatten
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk spiskummin
1 tsk malen koriander
1/2 tsk chiliflakes
2 tsk honung
1 msk vit- eller rödvinsvinäger
salt
svartpeppar
400 g halloumi eller grillost

Till servering

1 dl hackad färsk basilika
bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri ost.

Gör så här

Tips

Sätt på grillfunktionen mot slutet av tillagningstiden om du vill få mer färg på osten.

Vad tyckte du om receptet?

71

Kommentarer

Rebecca

2022-04-15

Supergott och enkelt att laga! Tips är att sätta ugnen på grillfunktionen och ganska hög värme, då får halloumin fin färg efter ca 10 min utan att man behöver steka den innan

Andreas

2021-12-16

Gott men det blir bättre att steka osten istället för att behöva köra den i ugnen. Då går det dessutom lite snabbare

Tina

2021-08-17

Jättegott! Lade till en zucchini också för att få mer av rätten och grönsaker och anpassade måtten till kryddorna med det.

Näringsvärde per portion

Energi 2552 KJ / 609 kCal
Fett 33 g
Salt 5 g
Kolhydrater 46 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden