Palak paneer med tomat och halloumi
Palak paneer är en klassisk indisk husmansrätt som kan variera i styrka och smak. Kvällens version är en mild och snabblagad palak paneer med smakrik halloumi i en krämig grädd- och spenatsås kryddad med garam masala, vitlök, ingefära och tomat. Servera den ångande heta grytan med fluffigt ris och njut. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller havreris
1 gul lök eller schalottenlök
2 vitlöksklyftor
2 tomater
2 msk riven ingefära
3 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 msk garam masala
390 g krossade tomater
1 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
200 g färsk spenat
400 g halloumi eller grillost
2 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3475 KJ / 830 kCal
Fett53 g
Salt3 g
Kolhydrater59 g
Protein28 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Denna är jättegod! Byt ut vattnet mot rödvin och ha kycklingbuljong istället för grönsaksbuljong. Lite socker i för att balansera syran 👍🏻💕
Hanna
2024-12-11Lagat många ggr har kokosmjölk och kikärter i som variant . Kikärter gör det lite mer mättande och i mitt tycke lite godare även om det inte är originalet.
Stefan
2024-12-08Jättegott! Tål dessvärre inte gul lök och vitlök, ersatte med purjolök. Vispgrädde byttes ut mot havregrädde. Och lite vinäger åkte även i. Blev troligtvis en annan rätt, men ändå super! :)
Elin
2024-12-06