Palak paneer med tomat och halloumi

Palak paneer är en klassisk indisk husmansrätt som kan variera i styrka och smak. Kvällens version är en mild och snabblagad palak paneer med smakrik halloumi i en krämig grädd- och spenatsås kryddad med garam masala, vitlök, ingefära och tomat. Servera den ångande heta grytan med fluffigt ris och njut. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2023

Ingredienser
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd grädde och halloumi utan laktos.
Receptet uppdaterat april 2021.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej redaktionen, 2 tomater har alltid funnits med, det vi dividerar om är att det i ursprungsreceptet stod att man skulle skära tomater och schalottenlök i klyftor vilket flera här har kommenterat att dom fortfarande gör.Med det sagt så är det ett supergott recept hur man än går tillväga, tack för det! Gunilla
Gunilla
2023-11-18Vad skönt att fler kommer ihåg dom klyftade tomaterna. Jag försöker komma ihåg ursprungsreceptet och har för mig att det var zets från lime och 2 tsk pressad lime, någon som känner igen? Gunilla
Gunilla
2023-11-16Hej Gunilla och Emelie! Tror att både jag och ni blivit lite blinda 😉 Eftersom inte heller jag sett att det faktiskt finns tomater som ska hackas i receptet. 2 tomater står under vitlöken i ingredienslistan och ska hackas i steg 2 😊 Lime däremot ser jag ingenstans. Tack för att ni lagar och kommenterar i våra recept. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-11-17Jag vill också minnas att det har varit klyftade tomater i detta recept innan, har lagat denna rätt många gånger och läser inte receptet längre men klyftar alltid tomaterna rutinmässigt eftersom det var så jag lärde mig. Oavsett så är rätten helt otroligt god vad man än gör med tomaterna!
Emelie
2023-11-13