Palak paneer är en klassisk indisk husmansrätt som kan variera i styrka och smak. Kvällens version är en mild och snabblagad palak paneer med smakrik halloumi i en krämig grädd- och spenatsås kryddad med garam masala, vitlök, ingefära och tomat. Servera den ångande heta grytan med fluffigt ris och njut. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
17 2017
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd grädde och halloumi utan laktos.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Anton
2/19/2021Grymt god rätt som hela familjen älskade. Lätt att laga och snabb :D
Ulrika
2/13/2021Ännu godare dagen efter när osten tagit åt sig mer av smakerna.
Maria
2/4/2021Så gott! Ett stående recept som aldrig sviker. Varierar lite efter vad jag har hemma. Har använt paneer istället för halloumi och det blev också jättegott. Använder mer garam masala, grönsaksbuljong och spenat än receptet säger och ingen tomatpuré. Tycker att det är godare utan.