Palak paneer med tomat och halloumi

1415
146
Palak paneer med tomat och halloumi

Palak paneer är en klassisk indisk husmansrätt som kan variera i styrka och smak. Kvällens version är en mild och snabblagad palak paneer med smakrik halloumi i en krämig grädd- och spenatsås kryddad med garam masala, vitlök, ingefära och tomat. Servera den ångande heta grytan med fluffigt ris och njut. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2021

Palak paneer med tomat och halloumi

Ingredienser

4 portioner
4 port ris
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
2 tomater
2 msk riven ingefära
3 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 msk garam masala
390 g krossade tomater
1 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
200 g färsk spenat
400 g halloumi
2 krm salt

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd grädde och halloumi utan laktos.

Receptet uppdaterat april 2021

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1415

Kommentarer

Ebba

2021-12-02

Ett av mina favorit rätter någonsin! Enkel, smidig och smarrig!

Emma

2021-11-16

Väldigt god rätt! Toppen att ha i matlådan.

Vendela

2021-11-16

En snabb to-go-to rätt när det behöver finnas matlådor inför veckan

Näringsvärde per portion

Energi 3475 KJ / 830 kCal
Fett 53 g
Salt 3 g
Kolhydrater 59 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept