Palak paneer med tomat och halloumi

1148
123
Palak paneer med tomat och halloumi

Palak paneer är en klassisk indisk husmansrätt som kan variera i styrka och smak. Kvällens version är en mild och snabblagad palak paneer med smakrik halloumi i en krämig grädd- och spenatsås kryddad med garam masala, vitlök, ingefära och tomat. Servera den ångande heta grytan med fluffigt ris och njut. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2017

Palak paneer med tomat och halloumi

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
1
schalottenlök
2
vitlöksklyftor
2
tomater
2 msk
riven ingefära
3 msk
olivolja
2 msk
tomatpuré
1 msk
garam masala
390 g
krossade tomater
1 dl
vatten
2 dl
vispgrädde
1
grönsaksbuljongtärning
200 g
färsk spenat
400 g
halloumi
2 krm
salt

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd grädde och halloumi utan laktos.

Receptet uppdaterat april 2021

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1148

Kommentarer

Adam

2021-05-27

#dasgutem

Arvid

2021-05-27

#dasgutem nationalrätt

Susanna

2021-05-24

Supergot

Näringsvärde per portion

Energi 3475 KJ / 830 kCal
Fett 53 g
Salt 3 g
Kolhydrater 59 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept