Palak paneer med tomat och halloumi

1861
206
Palak paneer med tomat och halloumi

Palak paneer är en klassisk indisk husmansrätt som kan variera i styrka och smak. Kvällens version är en mild och snabblagad palak paneer med smakrik halloumi i en krämig grädd- och spenatsås kryddad med garam masala, vitlök, ingefära och tomat. Servera den ångande heta grytan med fluffigt ris och njut. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2021

Palak paneer med tomat och halloumi

Ingredienser

4 portioner
4 port ris
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
2 tomater
2 msk riven ingefära
3 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 msk garam masala
390 g krossade tomater
1 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
200 g färsk spenat
400 g halloumi
2 krm salt

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd grädde och halloumi utan laktos.

Receptet uppdaterat april 2021

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1861

Kommentarer

Thomas

2022-12-03

Den stekta halloumin blir som pricken över i för denna rätt som är enkel att laga och mycket god att äta. En perfekt lunch att ta med till jobbet.

Helén

2022-12-02

Min favoriträtt just nu. Jag brukar börja med att steka halomin så att det är redo att läggas i. Brukar även förbereda alla ingrediense. Blanda ihop kryddor etc så går matlagningen på nolltid. Två av fyra barn gillar rätten och vi äter gärna matvete eller bulgur till. (De andra barnen går halomi på sidan)

Alice

2022-11-06

Mums! Bra som matlåda!

Näringsvärde per portion

Energi 3475 KJ / 830 kCal
Fett 53 g
Salt 3 g
Kolhydrater 59 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden