Palak paneer med tomat och halloumi

954
103
Palak paneer med tomat och halloumi

Palak paneer är en klassisk indisk husmansrätt som kan variera i styrka och smak. Kvällens version är en mild och snabblagad palak paneer med smakrik halloumi i en krämig grädd- och spenatsås kryddad med garam masala, vitlök, ingefära och tomat. Servera den ångande heta grytan med fluffigt ris och njut. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2017

Palak paneer med tomat och halloumi

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
1
schalottenlök
2
vitlöksklyftor
2
tomater
2 msk
riven ingefära
3 msk
olivolja
2 msk
tomatpuré
1 msk
garam masala
390 g
krossade tomater
1 dl
vitt matlagningsvin
2 dl
vispgrädde
1
grönsaksbuljongtärning
200 g
färsk spenat
400 g
halloumi
2 krm
salt

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd grädde och halloumi utan laktos.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

954

Kommentarer

Anton

2/19/2021

Grymt god rätt som hela familjen älskade. Lätt att laga och snabb :D

Ulrika

2/13/2021

Ännu godare dagen efter när osten tagit åt sig mer av smakerna.

Maria

2/4/2021

Så gott! Ett stående recept som aldrig sviker. Varierar lite efter vad jag har hemma. Har använt paneer istället för halloumi och det blev också jättegott. Använder mer garam masala, grönsaksbuljong och spenat än receptet säger och ingen tomatpuré. Tycker att det är godare utan.

Näringsvärde per portion

Energi 3475 KJ / 830 kCal
Fett 53 g
Salt 3 g
Kolhydrater 59 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept