Smörgåstårtans historia
Svensk mathistoria
Fin, folklig och en massa gott i lager på lager. Vi dyker ner i svenskarnas favvotårta.
Steg för steg!
Här visar vi hur du gör en varm smörgåstårta, eller ska vi kalla den för de varma mackornas mamma? Denna variant är fylld med bacon, purjolök och champinjoner mellan brödkakorna, toppad med ost och tomat. Mmmums!
Här visar Niclas från ICA-köket hur du gör en varm smörgåstårta, steg för steg!
Efter du satt ugnen på 200°C kan du börja med strimla baconet, purjolöken och skiva champinjonerna.
Börja med att steka baconet tills knaprigt, tillsätt sedan purjon och champinjonerna. Krydda med salt och peppar!
Vispa ihop matlagningsgrädde och majsstärkelse, häll ner i baconfräset och ner med crème fraichen också. Rör om!
Dags att montera smörgåstårtan! Fram med en brödkaka och bred på hälften av stuvningen, repetera sedan detta steg så tårtan får två lager.
Lägg på en till och sista brödkaka och toppa med riven ost och tomater, sedan är det dags för smörgåstårtan att gå in i ugnen.
Voilà! Nu är varma smörgåstårtan komplett och färdig att ätas. Smaklig spis!

Blev du sugen på att laga varm smörgåstårta nu? Här är receptet:
Svensk mathistoria
Fin, folklig och en massa gott i lager på lager. Vi dyker ner i svenskarnas favvotårta.
Varvad kärlek!
Här bjuder vi på goda smörgåstårtor.
Matskola
Här visar vi hur du lyckas med nyårets paradrätt gratinerad hummer.
En grön hälsokick
Med tre enkla steg blir du en mästare på att göra denna populära dryck!
Tips & recept
Med dessa tips fixar du den godaste proffschokladen på hemmaplan.
Trixa som en barista!
Lär dig göra riktigt gott presskaffe med vår enkla steg-för-steg guide.
Matskola
Lär dig att rimma kyckling och kött för djupare smak och saftigare kött!
Steg för steg!
Vi visar hur du bygger din egen vackra smörgåstårta, steg för steg!
Vi tipsar om hur du gör din smörgåstårta supertjusig.