Hur gör man en varm smörgåstårta?

Steg för steg!

Här visar vi hur du gör en varm smörgåstårta, eller ska vi kalla den för de varma mackornas mamma? Denna variant är fylld med bacon, purjolök och champinjoner mellan brödkakorna, toppad med ost och tomat. Mmmums!

Så gör du varm smörgåstårta

Här visar Niclas från ICA-köket hur du gör en varm smörgåstårta, steg för steg!

  1. 1. Hacka ingredienserna!

    Efter du satt ugnen på 200°C kan du börja med strimla baconet, purjolöken och skiva champinjonerna.

  2. 2. Stek!

    Börja med att steka baconet tills knaprigt, tillsätt sedan purjon och champinjonerna. Krydda med salt och peppar!

  3. 3. Vispa!

    Vispa ihop matlagningsgrädde och majsstärkelse, häll ner i baconfräset och ner med crème fraichen också. Rör om!

  4. 4. Bygg!

    Dags att montera smörgåstårtan! Fram med en brödkaka och bred på hälften av stuvningen, repetera sedan detta steg så tårtan får två lager.

  5. 5. Toppa!

    Lägg på en till och sista brödkaka och toppa med riven ost och tomater, sedan är det dags för smörgåstårtan att gå in i ugnen.

  6. 6. Klar!

    Voilà! Nu är varma smörgåstårtan komplett och färdig att ätas. Smaklig spis!

Till receptet:

Varm smörgåstårta

Varm smörgåstårta

Betyg 4.5 av 5.59 personer har röstat
Receptet har 15 kommentarer

Blev du sugen på att laga varm smörgåstårta nu? Här är receptet:

Varm smörgåstårta

Artiklar Visar 793 stycken

Smörgåstårtans historia

Svensk mathistoria

Fin, folklig och en massa gott i lager på lager. Vi dyker ner i svenskarnas favvotårta.

Så gör du presskaffe!

Trixa som en barista!

Lär dig göra riktigt gott presskaffe med vår enkla steg-för-steg guide.

Göra smörgåstårta

Steg för steg!

Vi visar hur du bygger din egen vackra smörgåstårta, steg för steg!