Tiramisu i glas - instruktioner
Vi visar steg för steg hur du gör den klassiska italienska desserten tiramisu i glas.
Ugnsstek en örtkryddad fläskkarrérulle, eller som det heter på italienska – porchetta. Vi visar hur du gör när du skär till fläskkarrén, kryddar, binder upp och tillagar köttet till en saftig stek med otrolig smak.
Utgå från en hel bit fläskkarré. Av denna kan du antingen laga Porchetta di Fano eller Porchetta med rostade skockor och brysselkål. Använd sedan en lång, vass kniv.
Skär in ett snitt på längden, så att en cirka 1 1/2 cm tjock skiva bildas.
Fortsätt att försiktigt skära in i den tjocka delen. Det blir på så sätt en fortsättning på skivan som är 1 1/2 cm tjock.
Skär mot kanten, men inte igenom. Upprepa proceduren. Tryck till med handen så att köttskivan blir jämn.
Gnid salt och övriga kryddor jämnt runt om hela köttstycket. Här passar det bra att samtidigt sätta på ugnen på rätt temperatur.
Rulla ihop köttet från ena kortsidan, ganska hårt, som en rulltårta. Använd steksnöre, knyt ihop…
... och dra åt. Upprepa med cm-brett avstånd. Knyt ihop. Ställ in en vattenfylld ugnsform i mitten av ugnen eller lägg köttet direkt i en ugnssäker form.
Lägg köttet på ett ugnsgaller och ställ det över formen eller ställ in formen i mitten av ugnen. Porchettan är färdig när innertemperaturen är 73–75˚C (använd gärna en digital stektermometer och stick in i den tjockaste delen av köttet). Droppa eventuellt lite olja över köttet före tillagning.
Vi visar steg för steg hur du gör den klassiska italienska desserten tiramisu i glas.
Vi visar hur du med marinad, stekpåse och termometer förbereder en hel karré för grillen.
Med hjälp av vår matskola får du tipsen så att du lyckas med svamprisotton nästa gång.
Här får du tips på hur du kan förbereda mycket fläsk och kyckling för en lyckad fest med grillat.
Laga ett grundrecept på fläskkarré och omvandla till mättande middagar för tre olika dagar