Grillad porchetta

5
0
Grillad porchetta

Är du redo för sommarens grillutmaning? Grillad porchetta kräver sin tid på glöden, men är väl värd besväret. I denna klassiska italienska rätt rullas fläsksida ihop med en smakrik fyllning gjort på salvia, fänkålsfrön, selleri, lök, vitlök, citron och vitt vin.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Grillad porchetta

Ingredienser

6 portioner

Fyllning

1 gul lök
5 vitlöksklyftor
1 selleristjälk
1 kruka salvia
1 msk hela fänkålsfrön
2 msk finrivet citronskal
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Fälsksida

ca 1 1/2 kg fläsksida med svål
steksnöre
2 msk olivolja
1 msk flingsalt
2 dl marsalavin (eller vitt vin)
mortlade fänkålsfrön

Stekt kapris

2 msk olivolja
3 msk kapris
ca 20 salviablad

Grillade grönsaker

2 knippen grön sparris (à 250 g)
400 g körsbärstomater på kvist
1 tsk flingsalt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3578 KJ / 855 kCal
Fett 65 g
Salt 4 g
Kolhydrater 11 g
Protein 47 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden