Porchetta di fano

Betyg 4.2 av 5.
22 personer har röstat
8
Porchetta di fano

Porchetta är en spännande italiensk kötträtt på fläskkarré, som man skär till en större och tunnare bit, fyller med vitlök, fänkål och rosmarin och sedan rullar ihop till en rulle. Den här rullade smakrika fläskrätten kan med fördel lagas dagen före.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012

Porchetta di fano

Ingredienser

4 portioner
1 - 1 1/2 kg fläskkarré i bit
4 - 6 vitlöksklyftor
1 - 2 msk fänkålsfrön
3 - 4 msk finhackad färsk rosmarin
2 tsk salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Jag grillar porchettan indirekt i ca 110 graders Kamado Joe med termometer i köttet. Klar på ca 2 timmar. Bytte vitlök till limequat i tunna skivor inkl skal. Blev syrligt och gott. Grillningen ger även en god röksmak. Sommarsmaker!

Mona

2023-06-29

Men vad gör ni av den ljuvligt goda skyn? jag serverade med kokt potatis, hällde i lite potatisvatten och grädde i skyn och redde av med maizena reningjöttegott att också äta resterna kallt till potatissallad eller tunnskivat smörgåspålägg

Helena

2022-08-28

Per) låt det ta tid, efter 5h förstår du Varför. Helt underbar smak, dryg bit som varar i flera dagar om man är själv på den🤗 jag fryser ner det som blir över till Jobb'matlådor😊

Rosmarie

2020-05-20

Testa liknande recept

Fänkålskryddad fläskkarré
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Porchetta med rostade skockor och brysselkål
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fänkålskryddade laxspett
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Het karré med chili och äppelcidervinäger
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnskarré med frukt och grönsaker
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Helstekt fläskkarré
Betyg 4 av 5.
73 personer har röstat
Över 60 min att tillaga