Porchetta di fano
Porchetta är en spännande italiensk kötträtt på fläskkarré, som man skär till en större och tunnare bit, fyller med vitlök, fänkål och rosmarin och sedan rullar ihop till en rulle. Den här rullade smakrika fläskrätten kan med fördel lagas dagen före.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012
Ingredienser
4 portioner
1 - 1 1/2 kg fläskkarré i bit
4 - 6 vitlöksklyftor
1 - 2 msk fänkålsfrön
3 - 4 msk finhackad färsk rosmarin
2 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag grillar porchettan indirekt i ca 110 graders Kamado Joe med termometer i köttet. Klar på ca 2 timmar. Bytte vitlök till limequat i tunna skivor inkl skal. Blev syrligt och gott. Grillningen ger även en god röksmak. Sommarsmaker!
Mona
2023-06-29Men vad gör ni av den ljuvligt goda skyn? jag serverade med kokt potatis, hällde i lite potatisvatten och grädde i skyn och redde av med maizena reningjöttegott att också äta resterna kallt till potatissallad eller tunnskivat smörgåspålägg
Helena
2022-08-28Per) låt det ta tid, efter 5h förstår du Varför. Helt underbar smak, dryg bit som varar i flera dagar om man är själv på den🤗 jag fryser ner det som blir över till Jobb'matlådor😊
Rosmarie
2020-05-20