Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Broccoli på Fernandos vis

Broccoli med chili och vitlök är ett välsmakande tillbehör till exempelvis olika kötträtter, och kan varieras med exempelvis blomkål, vitkål eller savoykål. Och det är lättlagat! Koka broccolin, fräs sedan i olivolja, chili, vitlök och njut!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär broccolin i mindre bitar. Skala och skiva vitlöken tunt. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  2. Koka broccolin i lättsaltat vatten 3–4 minuter. Häll av vattnet.
  3. Fräs broccoli, vitlök och chili i olivolja i en stor stekpanna. Krydda med salt. Servera till porchetta.

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 broccoli (2 motsvarar 500 g)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1/2 chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1/2 dl olivolja
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 535 kJ / 128 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer