Matskola

Göra egen pasta

Prova att göra din egna pasta, det är otroligt gott och mycket enklare än du tror! Du behöver bara två ingredienser: durumvetemjöl och ägg. Till din hjälp behöver du antingen en pastamaskin eller kavel och kniv.
Tips: Här hittar du alla våra recept med pasta!

Hemgjord pastadeg för 4–6 portioner

  1. 1. Blanda

    1. Blanda

    Häll ut 400 g durumvetemjöl i en hög på arbetsbänken. Forma ett stort hål i mitten. Kläck i 4 ägg (motsvarar ca 240 g) i hålet. Vispa äggen med en gaffel och vispa i lite av mjölet i taget.

  2. 2. Knåda och låt vila

    2. Knåda och låt vila

    Rör ihop allt och knåda till en smidig deg i ca 5 minuter. Dela degen i två bitar och täck med plastfolie. Lägg i kylen ca 1 timme.

  3. 3. Forma

    3. Forma

    Forma till önskad pastasort, med hjälp av kavel och kniv eller pastamaskin. Om du använder pastamaskin – tänk på att köra degen flera varv från tjock till tunn så att den blir stegvis tunnare.

  4. 4. Koka

    4. Koka

    Koka den färdiga pastan i väl saltat vatten 2–4 minuter och servera med valfria tillbehör!

Artiklar Visar 1544 stycken

Risotto - så gör du!

Med hjälp av vår matskola får du tipsen så att du lyckas med svamprisotton nästa gång.

Safta, sylta och lägg in

Att safta och sylta är enkelt. Här får du tips om hur du saftar och syltar OCH goda recept

Kaffe som i Italien

Vi ger dig tipsen på hur du njuter av ditt kaffe som en äkta italienare!