Matskola

Göra egen pasta

Prova att göra din egna pasta, det är otroligt gott och mycket enklare än du tror! Du behöver bara två ingredienser: durumvetemjöl och ägg. Till din hjälp behöver du antingen en pastamaskin eller kavel och kniv.
Tips: Här hittar du alla våra recept med pasta!

Hemgjord pastadeg för 4–6 portioner

  1. 1. Blanda

    1. Blanda

    Häll ut 400 g durumvetemjöl i en hög på arbetsbänken. Forma ett stort hål i mitten. Kläck i 4 ägg (motsvarar ca 240 g) i hålet. Vispa äggen med en gaffel och vispa i lite av mjölet i taget.

  2. 2. Knåda och låt vila

    2. Knåda och låt vila

    Rör ihop allt och knåda till en smidig deg i ca 5 minuter. Dela degen i två bitar och täck med plastfolie. Lägg i kylen ca 1 timme.

  3. 3. Forma

    3. Forma

    Forma till önskad pastasort, med hjälp av kavel och kniv eller pastamaskin. Om du använder pastamaskin – tänk på att köra degen flera varv från tjock till tunn så att den blir stegvis tunnare.

  4. 4. Koka

    4. Koka

    Koka den färdiga pastan i väl saltat vatten 2–4 minuter och servera med valfria tillbehör!

Artiklar (1434)

Matskola

Risotto - så gör du!

Med hjälp av vår matskola får du tipsen så att du lyckas med svamprisotton nästa gång.

Un caffè per favore!

Kaffe som i Italien

Vi ger dig tipsen på hur du njuter av ditt kaffe som en äkta italienare!