Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Porchetta med rostade grönsaker och spenat- och citroncrème

Italiensk mat behöver inte alltid vara pasta, det kan lika väl vara en saftig kötträtt som porchetta. Denna smakrika rulle av fläskkarré sköter sig själv i ugnen och passar perfekt till rostade grönsaker och en frisk spenat- och citroncrème.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Porchetta: Lägg porchettan på en plåt och sätt in mitt i ugnen tills innertemperaturen är ca 85°C, ca 1 timme och 45 minuter. 
  3. Spenat- och citroncrème: Mixa spenaten i en matberedare med lite av yoghurten. Rör ihop med resten av ingredienserna och smaka av med salt.
  4. Rostade grönsaker: Skala morötterna, dela på tvären och skär varje halva i 4 klyftor. Skär blomkålen i buketter. Dela, kärna ur och skär varje paprikahalva i 4 klyftor.
  5. Blanda morot, blomkål, paprika, potatis och olivolja i en bunke. Krydda med salt och peppar.
  6. Porchetta: Ta ut porchettan från ugnen och låt vila i bakplåtspapper. 
  7. Rostade grönsaker: Höj ugnstemperaturen till 225°C. Häll grönsakerna på plåten och rosta tills potatisen är mjuk, ca 25 minuter.
  8. Blanda grönsakerna med ruccolan vid servering.
  9. Ta bort snöret från porchettan och skär i tunna skivor.
  10. Servera köttet med rostade grönsaker och spenat- och citroncrème.

För alla

Fri från gluten men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
GÖr äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 6
Porchetta
  • ca 1 kg porchetta
Spenat- och citrocrème
  • 65 g babyspenat
  • 2 dl turkisk yoghurt (10%)
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 tsk pressad citron
Rostade grönsaker
  • 2 morötter
  • ca 500 g blomkål
  • 2 röda paprikor
  • 900 g potatis (gärna amandine)
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer