Porchetta

Betyg 4.3 av 5.
35 personer har röstat
12
Porchetta

Det italienska köket har bjudit på många favoriter genom åren och porchetta är en av dem. Med en fyllning gjord på klassiska smaker som rosmarin, fänkål och soltorkade tomater är denna fläskrätt perfekt till helgens middagsbjudning.

Porchetta

Ingredienser

6 portioner

Fyllning

1 förp, färsk persilja (à 20 g)
3 kvistar, färsk rosmarin
6 soltorkade tomater i olja
2 citroner
2 tsk fänkålsfrö
1 tsk svartpeppar
2 msk olivolja

Porchetta

ca 1 1/2 kg fläsksida med svål
salt
2 gula lökar
1 morot
5 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
steksnöre

Till servering

blandsallad
polenta eller gnocchi

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
35 personer har röstat

Kommentarer

Så enkelt och så gott! Jag köpte färdigkryddad och tillagade enligt receptet. Jättegod smak och ärlig mat. Serverade med potatis, grönsallad och syrade morötter. Såsen mixade jag med löken o morötter o lite gräddfil, behövde inte kolas upp, bara värmas.

Bodil

2024-09-01

På tal om deras egna färdigmarinerade porchetta så står det 3h på framsidan och sen 3 1/2-4h där bak, förstörde hela middagen då den va tvungen att va i en timme extra

Christopher

2024-01-04

Sofia. För den färdiga är inte tillagad. Bara färdigkryddad. Därför blir receptet relevant avseende temp och tillagningstid. En kommentar om att den var bra är ju inte helt fel heller.

Hans

2023-04-09

Testa liknande recept

Ugnsbakad falukorv
Betyg 4.4 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatisbröd
Betyg 4.6 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Coeur de filét Provencale
Betyg 4.5 av 5.
68 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Wok
Betyg 4.1 av 5.
127 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Omelettsufflé
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Avokado på flera sätt
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga