Porchetta

15
6
Porchetta

Det italienska köket har bjudit på många favoriter genom åren och porchetta är en av dem. Med en fyllning gjord på klassiska smaker som rosmarin, fänkål och soltorkade tomater är denna fläskrätt perfekt till helgens middagsbjudning.

Skriv ut
Porchetta

Ingredienser

6 portioner

Fyllning

1
förp, färsk persilja (à 20 g)
3
kvistar, färsk rosmarin
6
soltorkade tomater i olja
2
citroner
2 tsk
fänkålsfrö
1 tsk
svartpeppar
2 msk
olivolja

Porchetta

ca 1 1/2 kg
fläsksida med svål
-
salt
2
gula lökar
1
morot
5 dl
köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
-
steksnöre

Till servering

blandsallad
polenta eller gnocchi

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen i övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg om lämpliga tillbehör serveras till.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Fredrik

1/11/2021

Jag älskar detta recept och det blev jätte bra för oss, vi har gjort egen och även köpt den som finns på ICA. Den egna som följde detta recept blev en succé, vi gjorde en reddsås istället.

Karl

12/6/2020

Den färdiga är god, även om svålen fattas och naturligtvis inte kan mäta sig med en hemgjord.

Moniqa

11/9/2020

Den köpta fördigkryddade blev ett fail. Ingen i familjen tyckte om den. ;(

Testa liknande recept