Porchetta

17
9
Porchetta

Det italienska köket har bjudit på många favoriter genom åren och porchetta är en av dem. Med en fyllning gjord på klassiska smaker som rosmarin, fänkål och soltorkade tomater är denna fläskrätt perfekt till helgens middagsbjudning.

Skriv ut
Porchetta

Ingredienser

6 portioner

Fyllning

1
förp, färsk persilja (à 20 g)
3
kvistar, färsk rosmarin
6
soltorkade tomater i olja
2
citroner
2 tsk
fänkålsfrö
1 tsk
svartpeppar
2 msk
olivolja

Porchetta

ca 1 1/2 kg
fläsksida med svål
-
salt
2
gula lökar
1
morot
5 dl
köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
-
steksnöre

Till servering

blandsallad
polenta eller gnocchi

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen i övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg om lämpliga tillbehör serveras till.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Sofia

2021-03-21

Varför skriver folk om den färdigköpta? Helt irrelevant, detta är ett recept på hur man lagar egen porchetta :D

Anita

2021-02-17

Anita

Johan

2021-02-06

Vi köpte den färdiggjorda, den var jättegod. Tillagning av 1,9 kg ICA Porchetta gjorde jag i 2,5-liters lergryta. Ställde in lergrytan i kall ugn, och gräddade 3 timmar i 150°C Redde sås på 50 g smör, 6 msk vetemjöl, samt 1 liter sky och mjölk. -Tillsatte 3 krm vitpeppar, 3 krm vitlökspulver, samt 3 krm salt i såsen.

Testa liknande recept