Porchetta
Det italienska köket har bjudit på många favoriter genom åren och porchetta är en av dem. Med en fyllning gjord på klassiska smaker som rosmarin, fänkål och soltorkade tomater är denna fläskrätt perfekt till helgens middagsbjudning.
Ingredienser
6 portioner
Fyllning
1 förp, färsk persilja (à 20 g)
3 kvistar, färsk rosmarin
6 soltorkade tomater i olja
2 citroner
2 tsk fänkålsfrö
1 tsk svartpeppar
2 msk olivolja
Porchetta
ca 1 1/2 kg fläsksida med svål
salt
2 gula lökar
1 morot
5 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
steksnöre
Till servering
blandsallad
polenta eller gnocchi
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Så enkelt och så gott! Jag köpte färdigkryddad och tillagade enligt receptet. Jättegod smak och ärlig mat. Serverade med potatis, grönsallad och syrade morötter. Såsen mixade jag med löken o morötter o lite gräddfil, behövde inte kolas upp, bara värmas.
Bodil
2024-09-01På tal om deras egna färdigmarinerade porchetta så står det 3h på framsidan och sen 3 1/2-4h där bak, förstörde hela middagen då den va tvungen att va i en timme extra
Christopher
2024-01-04Sofia. För den färdiga är inte tillagad. Bara färdigkryddad. Därför blir receptet relevant avseende temp och tillagningstid. En kommentar om att den var bra är ju inte helt fel heller.
Hans
2023-04-09