Tillaga Porchetta

Matskola

Ugnsstek en örtkryddad fläskkarrérulle, eller som det heter på italienska – porchetta. Vi visar hur du gör när du skär till fläskkarrén, kryddar, binder upp och tillagar köttet till en saftig stek med otrolig smak.

Så skär du fläskkarrén till italiensk porcetta

  1. En person skär kött på en skärbräda med en kniv.

    1. Fixa karrén

    Utgå från en hel bit fläskkarré. Av denna kan du antingen laga Porchetta di Fano eller Porchetta med rostade skockor och brysselkål. Använd sedan en lång, vass kniv.

  2. En person skär i ett stort stycke kött på en skärbräda.

    2. Snitta på längden

    Skär in ett snitt på längden, så att en cirka 1 1/2 cm tjock skiva bildas.

  3. En person skär en bit kött på en skärbräda.

    3. Fortsätt på skivan

    Fortsätt att försiktigt skära in i den tjocka delen. Det blir på så sätt en fortsättning på skivan som är 1 1/2 cm tjock.

  4. En person hanterar en stor bit rått kött på en skärbräda.

    4. Skär mot kanten

    Skär mot kanten, men inte igenom. Upprepa proceduren. Tryck till med handen så att köttskivan blir jämn.

  5. En person kryddar ett stort köttstycke på en skärbräda med en kryddflaska.

    5. Krydda

    Gnid salt och övriga kryddor jämnt runt om hela köttstycket. Här passar det bra att samtidigt sätta på ugnen på rätt temperatur.

  6. En person förbereder kött på en skärbräda med kryddor.

    6. Knyt ihop

    Rulla ihop köttet från ena kortsidan, ganska hårt, som en rulltårta. Använd steksnöre, knyt ihop…

  7. En person skär i ett stycke kött på en skärbräda.

    7. Dra åt

    ... och dra åt. Upprepa med cm-brett avstånd. Knyt ihop. Ställ in en vattenfylld ugnsform i mitten av ugnen eller lägg köttet direkt i en ugnssäker form.

  8. En bit kött med rutnät på ytan får olja hälld över sig från en flaska.

    8. In i ugnen

    Lägg köttet på ett ugnsgaller och ställ det över formen eller ställ in formen i mitten av ugnen. Porchettan är färdig när innertemperaturen är 73–75˚C (använd gärna en digital stektermometer och stick in i den tjockaste delen av köttet). Droppa eventuellt lite olja över köttet före tillagning.

Recept på porchetta och tillbehör

Porchetta på lamm med örtsky och pestopotatis
Betyg 4.3 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Grillad porchetta
Betyg 4.9 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Porchetta med rostade skockor och brysselkål
Betyg 4.1 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Porchetta di fano
Betyg 4.2 av 5.24 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Porchetta
Betyg 4.4 av 5.40 personer har röstat
Receptet har 12 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Porchetta med rostade grönsaker och spenat- och citroncrème
Betyg 4.2 av 5.31 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Broccoli på Fernandos vis
Betyg 4.1 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Picklade äpplen och betor
Betyg 5 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Gräddstuvad grönkål med Västerbottensost
Betyg 4.4 av 5.128 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad

Artiklar Visar 1652 stycken

Grilla hel karré

Vi visar hur du med marinad, stekpåse och termometer förbereder en hel karré för grillen.

Risotto - så gör du!

Matskola

Med hjälp av vår matskola får du tipsen så att du lyckas med svamprisotton nästa gång.

Gör egen pasta

Matskola

Här visar vi steg för steg hur du gör egen pasta, med eller utan pastamaskin.

Så gör man hollandaise

Matskola

Här lär du dig steg för steg hur man gör hollandaise och vad hollandaisesås passar till.

Göra dumplings

Matskola

Här visar vi steg för steg hur du lyckas med hemmagjorda dumplings.

Göra egen färskost

Enkelt, snabbt & gott!

Lär dig göra supergod egen färskost med några enkla steg!