Små smörgåstårtor

Urgulliga små smörgåstårtor som är enkla och går fort att göra. Perfekta att bjuda på men passar även det lilla hushållet.

  1. 1. Du behöver (för 2 små smörgåstårtor)

    1. Du behöver (för 2 små smörgåstårtor)

    Till dom söta små smörgåstårtorna behöver du:

    6 st skivor formfranska
    1 paket kallrökt lax eller vilken lax du gillar.
    2 st rödlökar hackade
    1 paket färskost
    1 knippe gräslök
    1 burk färdigskalade räkor
    3 st kokta ägg
    2 dl majonäs
    Ca 3 dl creme fraiche
    1 knippe rädisor
    1 burk stenbitsrom eller den rom du gillar.

  2. 2. Två röror

    2. Två röror

    Om du gillar röror så föreslår vi att du gör två stycken. Blanda räkor med äggen och cirka 1 dl majonäs, salt och peppar. Blanda ihop och ställ åt sidan. Andra röran blandar du i kallrökt lax, cirka en halv dl majonäs,  en halv dl creme fraiche, lite citronsaft och salt och peppar. 

  3. 3. Börja montera

    3. Börja montera

    Nuuu är det dags att börja montera. Lägg fram brödskivorna och fördela ut rörorna på brödskivorna. 

  4. 4. Stapla

    4. Stapla

    Stapla skivorna på varandra och plaska på rikligt med röra. 

  5. 5. Täck med creme fraiche

    5. Täck med creme fraiche

    Blanda ihop creme fraiche och färskost och täck smörgåstårtan med blandningen. 

  6. 6. Pynta!

    6. Pynta!

    Pynta med skivada rädisor, gräslök och rödlök. Toppa med stenbitsrom eller den rom du gillar bäst. Ta en stor sked och hugg in!

Artiklar (1554)

God och glad påsk!

Klassisk påskmat

Sill, ägg, lax och lamm - vad vore påsken utan dessa rätter?

Glad påsk!

Påsk med smak av ostasien

Äntligen påsk! Denna påskmeny består av klassiska råvaror med asiatiska smaker som för tankarna till ostliga breddgrader. Det blir syrligt, salt, milt och starkt. Och så något sött till efterrätt förstås!

Goda fyllningar till dina...

Goda djävulsägg

Ingen påskbuffé är komplett utan mumsiga djävulsägg.