Urgulliga små smörgåstårtor som är enkla och går fort att göra. Perfekta att bjuda på men passar även det lilla hushållet.
Till dom söta små smörgåstårtorna behöver du:
6 st skivor formfranska
1 paket kallrökt lax eller vilken lax du gillar.
2 st rödlökar hackade
1 paket färskost
1 knippe gräslök
1 burk färdigskalade räkor
3 st kokta ägg
2 dl majonäs
Ca 3 dl creme fraiche
1 knippe rädisor
1 burk stenbitsrom eller den rom du gillar.
Om du gillar röror så föreslår vi att du gör två stycken. Blanda räkor med äggen och cirka 1 dl majonäs, salt och peppar. Blanda ihop och ställ åt sidan. Andra röran blandar du i kallrökt lax, cirka en halv dl majonäs, en halv dl creme fraiche, lite citronsaft och salt och peppar.
Nuuu är det dags att börja montera. Lägg fram brödskivorna och fördela ut rörorna på brödskivorna.
Stapla skivorna på varandra och plaska på rikligt med röra.
Blanda ihop creme fraiche och färskost och täck smörgåstårtan med blandningen.
Pynta med skivada rädisor, gräslök och rödlök. Toppa med stenbitsrom eller den rom du gillar bäst. Ta en stor sked och hugg in!
Här tipsar vii om mat och presenter som passar till dopfikat eller namngivningsceremonin.
Enkla recept på påsktårtor som kanske ser avancerade ut men som är enkla att baka.
Vi har samlat recepten som tar tillvara på kycklingresterna!