UNDER 45 MIN | Medel

Hummersallad med marinerad morot

Letar du efter en lyxig förrätt till nyår? Servera hummersallad! Här med färsk hummer, späda salladsblad, citronmarinerade morotsstrimlor och en smakrik hummermajonnäs.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hummermajonnäs: Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.  
  2. Hummersallad: Skala morötterna. Skär i tunna remsor längsmed med en skalare eller mandolin. Lägg i kallt vatten. 
  3. Koka sockerärtorna ½ minut i saltat vatten. Kyl snabbt i en bunke med isvatten. Strimla ärtorna. Skala hummern och skär köttet i mindre bitar. Lägg i kylen. 
  4. Blanda moroten med olja, citronskal och -juice, salt och peppar vid servering. Fördela sallad, morot och sockerärtor på tallrikar. Toppa med majonnäs, hummer och dill.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Tips

Gör egen hemgjord Majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 8
Hummermajonnäs
  • 2 1/2 dl majonnäs
  • 2 msk konc hummerfond
  • 1 1/2 tsk dijonsenap
  • 1 1/2 tsk vinäger
Hummersallad
  • 200 g morötter
  • 150 g sockerärtor
  • 4 kokta humrar
  • 2 msk mild olivolja
  • 2 tsk finrivet citronskal
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 65 g späda salladsblad
  • dillkvistar (till garnering)

Näringsvärde
Per portion

Energi 1729 kJ / 414 kCal