Krämig svampsoppa

17
4
Krämig svampsoppa

Som förrätt eller enklare varmrätt är krämig svampsoppa en riktig höjdare! Skogschampinjoner, lök, grädde och vitt vin sätter smak på den goda soppan. Genom att mixa den med mjölk får den ett lyxigt skum.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019

Krämig svampsoppa

Ingredienser

8 portioner
5
schalottenlökar
2
vitlöksklyftor
ca 500 g
kastanje- eller skogschampinjoner
4 msk
smör
3 dl
vitt vin
3 msk
konc grönsaksfond
1 l
vatten
5 dl
vispgrädde
-
salt
1 dl
kall mjölk

Topping

krutonger
gräslök

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden och krutongerna.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria krutonger.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Det går bra att förbereda soppan i förväg fram till steg tre. Vid servering: värm soppan, tillsätt den kalla mjölken och mixa så att soppan får ett fint skum vid servering. Toppa med krutonger och gräslök.

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Johanna

1/3/2021

Wow så god. Ingick i vår nyårsmeny och den slog allt annat!! Krämig och rund och god smak.

Britta

12/28/2020

Väldigt god soppa. Jag tog 7 dl vatten och smakade av med en ”skvätt” sherry.

Emelie

1/2/2020

Fantastiskt god!

Näringsvärde per portion

Energi 1530 KJ / 365 kCal
Fett 32 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 9 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept