Krämig svampsoppa
Som förrätt eller enklare varmrätt är krämig svampsoppa en riktig höjdare! Skogschampinjoner, lök, grädde och vitt vin sätter smak på den goda soppan. Genom att mixa den med mjölk får den ett lyxigt skum.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019
Ingredienser
8 portioner
5 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
ca 500 g kastanje- eller skogschampinjoner
4 msk smör
3 dl vitt vin
3 msk konc grönsaksfond
1 l vatten
5 dl vispgrädde
salt
1 dl kall mjölk
Topping
krutonger
gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1530 KJ / 365 kCal
Fett32 g
Salt0.5 g
Kolhydrater9 g
Protein4 g
Kommentarer
Går det att frysa denna tro?
Emma
2023-08-28Hej Emma! Ja, den går jättebra att frysa, om du tänkte t ex att ha den som matlåda. Om du ska servera den på fest så rekommenderar vi att förbereda den dagen innan då smaken är som godast när den inte har varit fryst. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-08-29Lyssnade på kommentarerna och var väldigt sparsam med vattnet - det blev nästan champinjonkräm snarare än soppa (vilket var helt ok för en förrätt, hellre det än för blaskig). En skvätt sherry gjorde den ännu bättre. Skippade mjölken (det hade inte blivit bra med den konsistens min soppa hade) och dekorerade med parmesanflarn (passade mycket bra till), gyllenstekta champinjonskivor och gräslök.
Monika
2023-01-07Supergod…. … men vi var två vuxna och en 13-åring som utan problem åt 8 portioner. Något är fel i portionsstorleken…
Veronika
2022-01-20