Som förrätt eller enklare varmrätt är krämig svampsoppa en riktig höjdare! Skogschampinjoner, lök, grädde och vitt vin sätter smak på den goda soppan. Genom att mixa den med mjölk får den ett lyxigt skum.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019
Kontrollera noga innehållet i fonden och krutongerna.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria krutonger.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Lyssnade på kommentarerna och var väldigt sparsam med vattnet - det blev nästan champinjonkräm snarare än soppa (vilket var helt ok för en förrätt, hellre det än för blaskig). En skvätt sherry gjorde den ännu bättre. Skippade mjölken (det hade inte blivit bra med den konsistens min soppa hade) och dekorerade med parmesanflarn (passade mycket bra till), gyllenstekta champinjonskivor och gräslök.
Monika
2023-01-07Supergod…. … men vi var två vuxna och en 13-åring som utan problem åt 8 portioner. Något är fel i portionsstorleken…
Veronika
2022-01-20Det räckte med hälften av vattnet så blev den krämig och god.
Lotten
2022-01-01