Yoghurtpannacotta med citrussallad

Betyg 4.4 av 5.
11 personer har röstat
1
Yoghurtpannacotta med citrussallad

Yoghurt i pannacottan gör den extra fräsch! Här serverar vi den eleganta efterrätten med en sötsyrlig citrussallad och krispiga krutonger av sockerkaka. Yoghurtpannacotta är både enkelt att förbereda dagen innan och smidigt att göra till många.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019

Yoghurtpannacotta med citrussallad

Ingredienser

8 portioner

Yoghurtpannacotta

3   gelatinblad
1   vaniljstång
4 dl  vispgrädde
1 dl  strösocker
8 cl  amarettolikör
4 dl  tjock yoghurt (10%)

Sockerkakskrutonger

ca 250 g  sockerkaka

Citrussallad

2   apelsiner
2   röda grapefrukter
4   clementiner

För alla

Innehåller mjökprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri sockerkaka.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, yoghurt och sockerkaka.

Gör så här

Tips

Amaretton går bra att byta ut till punsch eller mörk rom.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
11 personer har röstat

Kommentar

Supergott blev det! Fräscht med yoghurt i. Vi bytte ut anaretton mot mörk rom.

Kajsa

2019-12-25

Näringsvärde per portion

Energi1938 KJ / 463 kCal
Fett31 g
Salt0.3 g
Kolhydrater39 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Pannacotta med grapefrukt
Betyg 5 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Clementinpannacotta
Betyg 4.4 av 5.
63 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Virgin citrus-screwdriver
Betyg 2.9 av 5.
38 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chokladpannacotta
Betyg 3.8 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Salt kolapannacotta, chokladmousse och citrus
Betyg 4.4 av 5.
177 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pannacotta
Betyg 4.8 av 5.
104 personer har röstat
Över 60 min att tillaga