Yoghurtpannacotta med citrussallad

5
1
Yoghurtpannacotta med citrussallad

Yoghurt i pannacottan gör den extra fräsch! Här serverar vi den eleganta efterrätten med en sötsyrlig citrussallad och krispiga krutonger av sockerkaka. Yoghurtpannacotta är både enkelt att förbereda dagen innan och smidigt att göra till många.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019

Yoghurtpannacotta med citrussallad

Ingredienser

8 portioner

Yoghurtpannacotta

3
gelatinblad
1
vaniljstång
4 dl
vispgrädde
1 dl
strösocker
8 cl
Amarettolikör
4 dl
tjock yoghurt (10%)

Sockerkakskrutonger

ca 250 g
sockerkaka

Citrussallad

2
apelsiner
2
röda grapefrukter
4
clementiner

För alla

Innehåller mjökprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri sockerkaka.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, yoghurt och sockerkaka.

Gör så här

Tips

Amaretton går bra att byta ut till punsch eller mörk rom.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Kajsa

2019-12-25

Supergott blev det! Fräscht med yoghurt i. Vi bytte ut anaretton mot mörk rom.

Näringsvärde per portion

Energi 1938 KJ / 463 kCal
Fett 31 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 39 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept