ÖVER 60 MIN | Enkel

Yoghurtpannacotta med citrussallad

Yoghurt i pannacottan gör den extra fräsch! Här serverar vi den eleganta efterrätten med en sötsyrlig citrussallad och krispiga krutonger av sockerkaka. Yoghurtpannacotta är både enkelt att förbereda dagen innan och smidigt att göra till många.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pannacotta: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Dela vaniljstången längsmed och skrapa ur fröna.
  3. Koka upp grädde, socker, vaniljstång och -frön i en kastrull. Ta kastrullen från värmen, krama ut vattnet ur gelatinbladen och rör ner. Låt stå och dra 15 minuter. Sila och blanda med likören och yoghurten. Häll i skålar eller glas och ställ i kylen minst 6 timmar.
  4. Sätt ugnen på 175°C.
  5. Krutonger: Skär sockerkakan i små tärningar och lägg på en bakpappersklädd plåt. Rosta 5–10 minuter i mitten av ugnen.
  6. Citrussallad: Skala citrusfrukterna med kniv och skär i mindre bitar. Se här hur du får Skinnfria filéer.
  7. Toppa pannacottan med citrussalladen och sockerkakskrutongerna vid servering.

För alla

Innehåller mjökprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri sockerkaka.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, yoghurt och sockerkaka.

Tips

Amaretton går bra att byta ut till punsch eller mörk rom.

Ingredienser

Portioner: 8
Yoghurtpannacotta
  • 3 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 8 cl Amarettolikör
  • 4 dl tjock yoghurt (10%)
Sockerkakskrutonger
  • ca 250 g sockerkaka
Citrussallad
  • 2 apelsiner
  • 2 röda grapefrukter
  • 4 clementiner

Näringsvärde
Per portion

Energi 1938 kJ / 463 kCal