Pumparavioli med fröpesto

Gör egen ravioli! Här fyller vi de ljuvliga pastakuddarna med en len pumpafyllning och serverar med en pesto gjord på pumpakärnor, persilja, basilika och parmesan. Pastan går fint att göra både med eller utan pastamaskin.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019

Ingredienser
8 portioner
600 g durumvetemjöl (1 dl durumvete motsvarar ca 65 g)
6 ägg (6 ägg motsvarar ca 360 g)
äggula (till pensling)
Fyllning
600 g pumpakött (gärna butternut)
2 tsk finrivet citronskal
Fröpesto
2 krukor basilika
1/2 kruka persilja
1/2 vitlöksklyfta
150 g rostade pumpakärnor
50 g riven parmesan
1 msk färskpressad citronjuice
1 1/2 dl olivolja
1 tsk salt
Till servering
rucola
Gör så här
00:05:00
01:00:00
00:20:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2700 KJ / 645 kCal
Fett34 g
Salt1 g
Kolhydrater61 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Peston är galet god!!
Jennie
2023-09-05