Pumparavioli med fröpesto

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
0Klimatsmart
Pumparavioli med fröpesto

Gör egen ravioli! Här fyller vi de ljuvliga pastakuddarna med en len pumpafyllning och serverar med en pesto gjord på pumpakärnor, persilja, basilika och parmesan. Pastan går fint att göra både med eller utan pastamaskin.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019

Pumparavioli med fröpesto

Ingredienser

8 portioner
600 g  durumvetemjöl (1 dl durumvete motsvarar ca 65 g)
6   ägg (6 ägg motsvarar ca 360 g)
äggula (till pensling)

Fyllning

600 g  pumpakött (gärna butternut)
2 tsk  finrivet citronskal

Fröpesto

2   krukor basilika
1/2   kruka persilja
1/2   vitlöksklyfta
150 g  rostade pumpakärnor
50 g  riven parmesan
1 msk  färskpressad citronjuice
1 1/2 dl  olivolja
1 tsk  salt

Till servering

rucola

För alla

Fri från laktos. Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Gör raviolin på dagen och förvara övertäckt i kylen och koka vid servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2700 KJ / 645 kCal
Fett34 g
Salt1 g
Kolhydrater61 g
Protein21 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pumpapuré
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pumpamarmelad
Betyg 4.5 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pasta med örter och blommor
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödbetspasta
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chèvrebröd
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cavatelli med svartkål, pecorino och valnötter
Betyg 4.2 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga