ÖVER 60 MIN | Avancerad

Pumparavioli med fröpesto

Gör egen ravioli! Här fyller vi de ljuvliga pastakuddarna med en len pumpafyllning och serverar med en pesto gjord på pumpakärnor, persilja, basilika och parmesan. Pastan går fint att göra både med eller utan pastamaskin.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll ut mjölet i en hög på köksbänken. Forma ett stort hål i mitten och knäck i äggen. Vispa äggen med en gaffel och vispa i lite av mjölet i taget. Rör ihop allt och knåda till en smidig deg i ca 5 minuter. Plasta degen och lägg i kylen minst 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Fyllning: Skär pumpaköttet i bitar och lägg i en ugnsform. Sätt in i mitten av ugnen tills pumpan mjuknar ca 20 minuter. Mixa till en slät puré och smaka av med citronskal och salt. Låt svalna.  
  4. Fröpesto: Plocka örterna. Skala vitlöksklyftan. Mixa alla ingredienser till en pesto.
  5. Kavla pastadegen i maskin eller för hand till ca 2 mm tjocka plattor. Pensla en platta med äggula och klicka på purén, ca 1 tsk, med 5–6 cm mellanrum. Lägg försiktigt över en platta och tryck med fingrarna runt purén så all luft försvinner. Stansa ut runda ravioli med en stansring eller ett glas som är 5–6 cm i diameter.
  6. Till servering: Koka pastan ca 2 minuter i saltat vatten vid servering. Toppa med peston och ruccola.

För alla

Fri från laktos. Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.

Tips

Gör raviolin på dagen och förvara övertäckt i kylen och koka vid servering.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 600 g durumvetemjöl (1 dl durumvete motsvarar ca 65 g)
  • 6 ägg (6 ägg motsvarar ca 360 g)
  • äggula (till pensling)
Fyllning
  • 600 g pumpakött (gärna butternut)
  • 2 tsk finrivet citronskal
Fröpesto
  • 2 krukor basilika
  • 1/2 kruka persilja
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 150 g rostade pumpakärnor
  • 50 g riven parmesanost
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 1/2 dl olivolja
  • 1 tsk salt
Till servering
  • ruccola

Näringsvärde
Per portion

Energi 2700 kJ / 645 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept