Pumparavioli med fröpesto

3
0 Klimatsmart
Pumparavioli med fröpesto

Gör egen ravioli! Här fyller vi de ljuvliga pastakuddarna med en len pumpafyllning och serverar med en pesto gjord på pumpakärnor, persilja, basilika och parmesan. Pastan går fint att göra både med eller utan pastamaskin.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019

Pumparavioli med fröpesto

Ingredienser

8 portioner
600 g
durumvetemjöl (1 dl durumvete motsvarar ca 65 g)
6
ägg (6 ägg motsvarar ca 360 g)
-
äggula (till pensling)

Fyllning

600 g
pumpakött (gärna butternut)
2 tsk
finrivet citronskal

Fröpesto

2
krukor basilika
1/2
kruka persilja
1/2
vitlöksklyfta
150 g
rostade pumpakärnor
50 g
riven parmesanost
1 msk
färskpressad citronjuice
1 1/2 dl
olivolja
1 tsk
salt

Till servering

rucola

För alla

Fri från laktos. Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.

Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Gör raviolin på dagen och förvara övertäckt i kylen och koka vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2700 KJ / 645 kCal
Fett 34 g
Salt 1 g
Kolhydrater 61 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept