ÖVER 60 MIN | Medel

Chokladterrin med mango och passionsfrukt

En lyxig dessert för alla chokladälskare! Den intensiva chokladsmaken får sällskap av söt mango, frisk mynta och syrlig passionsfrukt. Denna chokladterrin med digestivebotten passar perfekt till nyår eller fest.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Botten: Smält smöret. Mixa kexen i en matberedare och blanda ner smör och kryddor. Klä en form ca 20x20 cm (för 8 port) med plastfolie. Tryck ut smulet i botten.
  2. Fyllning: Smält choklad, smör och honung i vattenbad eller mikro till ca 60°C. Separera de rumsvarma äggen och tillsätt gulorna en i taget under vispning (om äggen är kalla kan fyllningen skära sig). Låt svalna lite.
  3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten. Häll i formen. Ställ i kylen minst 6 timmar innan servering.
  4. Topping: Skala och skär mangon i tärningar. Dela och gröp ur passionsfrukterna. Blanda med mangon.
  5. Skär terrinen i bitar. Toppa med fruktblandningen och mynta vid servering.

För alla

Kontrollera noga innehållet i chokladen.
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria kex.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och choklad.

Tips

Servera gärna med vispad grädde.

Ingredienser

Portioner: 8
Botten
  • 75 g smör
  • 150 g digestivekex
  • 3/4 tsk malen kardemumma
  • 1 1/2 krm salt
Fyllning
  • 300 g mörk choklad (70%)
  • 150 g smör
  • 1 msk honung
  • 4 rumsvarma ägg
Topping
  • 1 stor mango
  • 4 passionsfrukter
  • 1 kruka mynta

Näringsvärde
Per portion

Energi 2454 kJ / 587 kCal