Chokladterrin med mango och passionsfrukt
En lyxig dessert för alla chokladälskare! Den intensiva chokladsmaken får sällskap av söt mango, frisk mynta och syrlig passionsfrukt. Denna chokladterrin med digestivebotten passar perfekt till nyår eller fest.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019
Ingredienser
8 portioner
Botten
75 g smör
150 g digestivekex
3/4 tsk malen kardemumma
1 1/2 krm salt
Fyllning
300 g mörk choklad (70%)
150 g smör
1 msk honung
4 rumsvarma ägg
Topping
1 stor mango
4 passionsfrukter
1 kruka mynta
För alla
Kontrollera noga innehållet i chokladen.
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria kex.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och choklad.
Gör så här
Tips
Servera gärna med vispad grädde.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2454 KJ / 587 kCal
Fett44 g
Salt1 g
Kolhydrater39 g
Protein9 g
Kommentarer
Sååå gott! Personligen skulle jag dra ner en liten aning på kardemumman
Emma
2020-01-05God efterrätt. Jag smälte smöret som skulle i botten och hade dessutom i ca 1/2 msk socker i den. Varken jag eller sambon tyckte att det passade med mango och passionsfrukt till (dock använde vi inte färsk mango, kanske hade funkat då). Vi hade nog velat ha någon frisk hallonsås eller liknande till istället.
Emelie
2020-01-01Äggen ska vispad ned när chokladen är 60 grader varm, då funkar det 👍
Johan
2019-12-31