Chokladterrin med mango och passionsfrukt

6
8
Chokladterrin med mango och passionsfrukt

En lyxig dessert för alla chokladälskare! Den intensiva chokladsmaken får sällskap av söt mango, frisk mynta och syrlig passionsfrukt. Denna chokladterrin med digestivebotten passar perfekt till nyår eller fest.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019

Chokladterrin med mango och passionsfrukt

Ingredienser

8 portioner

Botten

75 g
smör
150 g
digestivekex
3/4 tsk
malen kardemumma
1 1/2 krm
salt

Fyllning

300 g
mörk choklad (70%)
150 g
smör
1 msk
honung
4
rumsvarma ägg

Topping

1
stor mango
4
passionsfrukter
1
kruka mynta

För alla

Kontrollera noga innehållet i chokladen.
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria kex.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och choklad.

Gör så här

Tips

Servera gärna med vispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Emma

2020-01-05

Sååå gott! Personligen skulle jag dra ner en liten aning på kardemumman

Emelie

2020-01-01

God efterrätt. Jag smälte smöret som skulle i botten och hade dessutom i ca 1/2 msk socker i den. Varken jag eller sambon tyckte att det passade med mango och passionsfrukt till (dock använde vi inte färsk mango, kanske hade funkat då). Vi hade nog velat ha någon frisk hallonsås eller liknande till istället.

Johan

2019-12-31

Äggen ska vispad ned när chokladen är 60 grader varm, då funkar det 👍

Näringsvärde per portion

Energi 2454 KJ / 587 kCal
Fett 44 g
Salt 1 g
Kolhydrater 39 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept