Karamelliserad ananas med kokossorbet

7
6
Karamelliserad ananas med kokossorbet

Låt karamelliserad ananas bli en ljuvlig och festlig dessert tillsammans med hemgjord kokossorbet. Du gör sorbeten i glassmaskin av mjölk, socker, honung, kokosmjölk och limejuice.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019

Karamelliserad ananas med kokossorbet

Ingredienser

8 portioner

Kokossorbet

4 dl
mjölk (3%)
1 1/2 dl
strösocker
1 msk
honung
1
burk kokosmjölk (à 400 ml)
3 msk
färskpressad limejuice

Karamelliserad ananas

1
stor ananas
1 1/2 dl
strösocker
1 1/2 dl
vatten
1 msk
färskpressad limejuice

Till servering

rostade kokoschips

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt kokossorbeten mot mjölkproteinfri glass.

Gör så här

Tips

För en snabbare variant: byt ut kokossorbeten mot färdig vaniljglass.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Sara evira

2021-03-16

Mycket gott och enkelt! Gjorde den ännu enklare och köpte färdig kokos- och yuzuglass.

Mathias

2020-12-26

Hej Går det att utesluta honungen mot något annat

Maria belen

2019-12-31

Gick bra utan glassmaskin. God "vuxen" efterrätt. Nästa gång skulle jag göra mindre ananasbitar och hälla i mindre vatten för att få en mer koncentrerad smak.

Näringsvärde per portion

Energi 1594 KJ / 382 kCal
Fett 17 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 51 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept