ÖVER 60 MIN | Medel

Karamelliserad ananas med kokossorbet

Låt karamelliserad ananas bli en ljuvlig och festlig dessert tillsammans med hemgjord kokossorbet. Du gör sorbeten i glassmaskin av mjölk, socker, honung, kokosmjölk och limejuice.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kokossorbet: Koka upp mjölk, socker, honung och låt svalna. Blanda ner kokosmjölk och limejuice. Kör i glassmaskin och ställ i frysen.
  2. Ananas: Skala och skär ananasen i 8 klyftor. Skär bort mittstocken. Stek ananasen i en torr stekpanna tills den får färg. Tillsätt socker och koka tills sockret karamelliseras. Tillsätt vatten och koka ihop några minuter. Tillsätt limejuice.
  3. Till servering: Servera ananasen med kokossorbeten och toppa med rostade kokosflakes.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt kokossorbeten mot mjölkproteinfri glass.

Tips

För en snabbare variant: byt ut kokossorbeten mot färdig vaniljglass.

Ingredienser

Portioner: 8
Kokossorbet
  • 4 dl mjölk (3%)
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 msk honung
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 3 msk färskpressad limejuice
Karamelliserad ananas
  • 1 stor ananas
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 msk färskpressad limejuice
Till servering
  • rostade kokoschips

Näringsvärde
Per portion

Energi 1594 kJ / 382 kCal