Rödbetstartar

6
2
Rödbetstartar

Som lyxig förrätt till nyårsafton eller festmåltiden: servera tartar gjord på rödbetor med smak av senap, dragon, kapris och citron. Rödbetstartaren toppas med smetana, picklad rödlök och rotfruktschips för den rätta festkänslan.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019

Rödbetstartar

Ingredienser

8 portioner
600 g
rödbetor
2 msk
grov dijonsenap
2 msk
hackad färsk dragon eller estragon på burk
1/2 dl
hackad kapris
1/2 dl
olivolja
2 msk
färskpressad citronjuice
2 tsk
worcestersås
-
salt
-
svartpeppar

Picklad rödlök

2
rödlökar
1/2 dl
ättiksprit (12%)
1 dl
strösocker
2 dl
vatten

Topping

2 dl
smetana
ca 2 dl
rotfruktschips
3 dl
blandade örter (gärna körvel och röd mangold)

För alla

Kontrollera noga innehållet i worcestersåsen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gär mjölkproteinfri: byt smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Använd plasthandskar när du skalar rödbetorna så slipper du bli röd om händerna.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Sofie

2/28/2020

Jättegott, fräscht och annorlunda. En vacker förrätt att bjuda på!

Eva

1/26/2020

Mycket god, elegant & enkel förrätt👌

Näringsvärde per portion

Energi 1142 KJ / 272 kCal
Fett 17 g
Salt 1 g
Kolhydrater 25 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept