Rödbetstartar

Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat
4
Rödbetstartar

Som lyxig förrätt till nyårsafton eller festmåltiden: servera tartar gjord på rödbetor med smak av senap, dragon, kapris och citron. Rödbetstartaren toppas med smetana, picklad rödlök och rotfruktschips för den rätta festkänslan.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019

Rödbetstartar

Ingredienser

8 portioner
600 g rödbetor
2 msk grov dijonsenap
2 msk hackad färsk dragon eller estragon på burk
1/2 dl hackad kapris
1/2 dl olivolja
2 msk färskpressad citronjuice
2 tsk worcestersås
salt
svartpeppar

Picklad rödlök

2 rödlökar
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
2 dl vatten

Topping

2 dl smetana
ca 2 dl rotfruktschips
3 dl blandade örter (gärna körvel och röd mangold)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Helt fantastisk förrätt. Med små justeringar blev detta en fullträff. Kommer garanterat göra om den.

Juha

2024-02-24

Toppen som förrätt. Bland det bättre jag gjort.

Rolf

2023-01-02

Jättegott, fräscht och annorlunda. En vacker förrätt att bjuda på!

Sofie

2020-02-28

Näringsvärde per portion

Energi1142 KJ / 272 kCal
Fett17 g
Salt1 g
Kolhydrater25 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Kryddsmörets comeback
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödvinsmarinerad entrecôte med Café de Koloni-smör
Betyg 3.1 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dragonsmör
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Torshi – persisk grönsaksblandning
Betyg 3.9 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lingonfylld strömming med örtsås
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotfruktsbea
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga