ÖVER 60 MIN | Medel

Rödbetstartar

Som lyxig förrätt till nyårsafton eller festmåltiden: servera tartar gjord på rödbetor med smak av senap, dragon, kapris och citron. Rödbetstartaren toppas med smetana, picklad rödlök och rotfruktschips för den rätta festkänslan.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Lägg betorna i en ugnsform och ställ in i mitten av ugnen tills de är mjuka, 1–2 timmar beroende på storlek. Låt svalna och skala.
  3. Picklad rödlök: Skala och skär löken i små klyftor. Lägg i en kastrull med övriga ingredienser och koka upp. Låt svalna i lagen.  
  4. Skär betorna i små tärningar och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.  
  5. Lägg upp rödbetstartaren på åtta tallrikar. Toppa med picklad rödlök, smetana, chips och örter. 

För alla

Kontrollera noga innehållet i worcestersåsen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gär mjölkproteinfri: byt smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Använd plasthandskar när du skalar rödbetorna så slipper du bli röd om händerna.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 600 g rödbetor
  • 2 msk grov dijonsenap
  • 2 msk hackad färsk dragon eller estragon på burk
  • 1/2 dl hackad kapris
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 2 tsk worcestersås
  • salt
  • svartpeppar
Picklad rödlök
  • 2 rödlökar
  • 1/2 dl ättiksprit (12%)
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten
Topping
  • 2 dl smetana
  • ca 2 dl rotfruktschips
  • 3 dl blandade örter (gärna körvel och röd mangold)

Näringsvärde
Per portion

Energi 1142 kJ / 272 kCal