Rödbetstartar
Som lyxig förrätt till nyårsafton eller festmåltiden: servera tartar gjord på rödbetor med smak av senap, dragon, kapris och citron. Rödbetstartaren toppas med smetana, picklad rödlök och rotfruktschips för den rätta festkänslan.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019
Ingredienser
8 portioner
600 g rödbetor
2 msk grov dijonsenap
2 msk hackad färsk dragon eller estragon på burk
1/2 dl hackad kapris
1/2 dl olivolja
2 msk färskpressad citronjuice
2 tsk worcestersås
salt
svartpeppar
Picklad rödlök
2 rödlökar
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
2 dl vatten
Topping
2 dl smetana
ca 2 dl rotfruktschips
3 dl blandade örter (gärna körvel och röd mangold)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1142 KJ / 272 kCal
Fett17 g
Salt1 g
Kolhydrater25 g
Protein3 g
Kommentarer
Helt fantastisk förrätt. Med små justeringar blev detta en fullträff. Kommer garanterat göra om den.
Juha
2024-02-24Toppen som förrätt. Bland det bättre jag gjort.
Rolf
2023-01-02Jättegott, fräscht och annorlunda. En vacker förrätt att bjuda på!
Sofie
2020-02-28