Rödbetstartar
Som lyxig förrätt till nyårsafton eller festmåltiden: servera tartar gjord på rödbetor med smak av senap, dragon, kapris och citron. Rödbetstartaren toppas med smetana, picklad rödlök och rotfruktschips för den rätta festkänslan.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019
Ingredienser
8 portioner
600 g rödbetor
2 msk grov dijonsenap
2 msk hackad färsk dragon eller estragon på burk
1/2 dl hackad kapris
1/2 dl olivolja
2 msk färskpressad citronjuice
2 tsk worcestersås
salt
svartpeppar
Picklad rödlök
2 rödlökar
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
2 dl vatten
Topping
2 dl smetana
ca 2 dl rotfruktschips
3 dl blandade örter (gärna körvel och röd mangold)
För alla
Kontrollera noga innehållet i worcestersåsen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gär mjölkproteinfri: byt smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Använd plasthandskar när du skalar rödbetorna så slipper du bli röd om händerna.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1142 KJ / 272 kCal
Fett17 g
Salt1 g
Kolhydrater25 g
Protein3 g
Kommentarer
Helt fantastisk förrätt. Med små justeringar blev detta en fullträff. Kommer garanterat göra om den.
Juha
2024-02-24Toppen som förrätt. Bland det bättre jag gjort.
Rolf
2023-01-02Jättegott, fräscht och annorlunda. En vacker förrätt att bjuda på!
Sofie
2020-02-28