Ryggbiff med rotselleripuré och vitlökssky

19
2
Ryggbiff med rotselleripuré och vitlökssky

En klassisk festmåltid när den är som bäst: stekt ryggbiff som serveras med len rotselleripuré. Stek ryggbiffen till perfektion genom att hålla koll på innertemperaturen. Svartkålschips blir ett enkelt men elegant tillbehör.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019

Ryggbiff med rotselleripuré och vitlökssky

Ingredienser

8 portioner

Rotselleripuré

2 kg rotselleri
4 msk vitvinsvinäger
1 dl mild olivolja
vatten

Svartkålschips

8 blad svartkål
1 msk olja
2 krm salt

Vitlökssky

8 vitlöksklyftor (med skal)
3 schalottenlökar
75 g smör
1 1/2 msk vinäger
2 msk konc kalvfond
5 dl vatten

Ryggbiff

8 skivor ryggbiff gärna med fettkappa (à ca 160 - 180 g)
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 msk olja
25 g smör

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Katarina

2021-12-28

Hur kan man förbereda denna rätt?

Tina

2021-01-06

En mycket god kombination, hade i två små palsternackor i purén för att få till lite sötma och hade grädde och lite smör istället för vatten och olja.

Näringsvärde per portion

Energi 2069 KJ / 495 kCal
Fett 29 g
Salt 5 g
Kolhydrater 16 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden