Ryggbiff med rotselleripuré och vitlökssky
En klassisk festmåltid när den är som bäst: stekt ryggbiff som serveras med len rotselleripuré. Stek ryggbiffen till perfektion genom att hålla koll på innertemperaturen. Svartkålschips blir ett enkelt men elegant tillbehör.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019
Ingredienser
8 portioner
Rotselleripuré
2 kg rotselleri
4 msk vitvinsvinäger
1 dl mild olivolja
vatten
Svartkålschips
8 blad svartkål
1 msk olja
2 krm salt
Vitlökssky
8 vitlöksklyftor (med skal)
3 schalottenlökar
75 g smör
1 1/2 msk vinäger
2 msk konc kalvfond
5 dl vatten
Ryggbiff
8 skivor ryggbiff gärna med fettkappa (à ca 160 - 180 g)
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 msk olja
25 g smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2069 KJ / 495 kCal
Fett29 g
Salt5 g
Kolhydrater16 g
Protein40 g
Kommentarer
Hm, jag tänkte att man tillreder köttet helt o skivar innan servering, men ser nu att det står 8 SKIVOR ryggbiff i listan. ?
Ulrika
2024-01-03Hej Ulrika! Ja, precis här är tanken att man använder 8 skivor som steks och sedan serveras 1 skiva till varje person (eventuellt skuren i bitar). Hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-01-04Hur kan man förbereda denna rätt?
Katarina
2021-12-28En mycket god kombination, hade i två små palsternackor i purén för att få till lite sötma och hade grädde och lite smör istället för vatten och olja.
Tina
2021-01-06