Ryggbiff med rotselleripuré och vitlökssky

Betyg 3.9 av 5.
23 personer har röstat
3
Ryggbiff med rotselleripuré och vitlökssky

En klassisk festmåltid när den är som bäst: stekt ryggbiff som serveras med len rotselleripuré. Stek ryggbiffen till perfektion genom att hålla koll på innertemperaturen. Svartkålschips blir ett enkelt men elegant tillbehör.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019

Ryggbiff med rotselleripuré och vitlökssky

Ingredienser

8 portioner

Rotselleripuré

2 kg  rotselleri
4 msk  vitvinsvinäger
1 dl  mild olivolja
vatten

Svartkålschips

8   blad svartkål
1 msk  olja
2 krm  salt

Vitlökssky

8   vitlöksklyftor (med skal)
3   schalottenlökar
75 g  smör
1 1/2 msk  vinäger
2 msk  konc kalvfond
5 dl  vatten

Ryggbiff

8   skivor ryggbiff gärna med fettkappa (à ca 160 - 180 g)
2 tsk  salt
1 tsk  svartpeppar
2 msk  olja
25 g  smör

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
23 personer har röstat

Kommentarer

Hm, jag tänkte att man tillreder köttet helt o skivar innan servering, men ser nu att det står 8 SKIVOR ryggbiff i listan. ?

Ulrika

2024-01-03

Hej Ulrika! Ja, precis här är tanken att man använder 8 skivor som steks och sedan serveras 1 skiva till varje person (eventuellt skuren i bitar). Hälsningar Harriet

Redaktionen

2024-01-04

Hur kan man förbereda denna rätt?

Katarina

2021-12-28

En mycket god kombination, hade i två små palsternackor i purén för att få till lite sötma och hade grädde och lite smör istället för vatten och olja.

Tina

2021-01-06

Näringsvärde per portion

Energi2069 KJ / 495 kCal
Fett29 g
Salt5 g
Kolhydrater16 g
Protein40 g

Testa liknande recept

Rotselleripuré
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Cevapcici med potatispuré och gräddsås
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Selleripuré med philadelpia och örter
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Ryggbiff i ugn
Betyg 4.2 av 5.
104 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 60 min att tillaga