Ryggbiff med rotselleripuré och vitlökssky

16
1
Ryggbiff med rotselleripuré och vitlökssky

En klassisk festmåltid när den är som bäst: stekt ryggbiff som serveras med len rotselleripuré. Stek ryggbiffen till perfektion genom att hålla koll på innertemperaturen. Svartkålschips blir ett enkelt men elegant tillbehör.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019

Ryggbiff med rotselleripuré och vitlökssky

Ingredienser

8 portioner

Rotselleripuré

2 kg
rotselleri
4 msk
vitvinsvinäger
1 dl
mild olivolja
-
vatten

Svartkålschips

8
blad svartkål
1 msk
olja
2 krm
salt

Vitlökssky

8
vitlöksklyftor (med skal)
3
schalottenlökar
75 g
smör
1 1/2 msk
vinäger
2 msk
konc kalvfond
5 dl
vatten

Ryggbiff

8
skivor ryggbiff gärna med fettkappa (à ca 160 - 180 g)
2 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar
2 msk
olja
25 g
smör

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentar

Tina

1/6/2021

En mycket god kombination, hade i två små palsternackor i purén för att få till lite sötma och hade grädde och lite smör istället för vatten och olja.

Näringsvärde per portion

Energi 2069 KJ / 495 kCal
Fett 29 g
Salt 5 g
Kolhydrater 16 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept