Inget smakar så mycket sommar som saftiga, svenska jordgubbar! Låt dem ta plats i allt från läckra förrätter till läskande dryck och ljuvliga desserter. Vad sägs om burrata med jordgubbar, jordgubbspaj och jordgubbssaft?
Här hittar du alla recept med
jordgubbar.
Jordgubbar förvaras bäst kallt, luftigt och osnoppade. Ställ fram jordgubbarna i rumstemperatur ungefär en timme innan servering.
… botaniskt sett är jordgubben inte ett bär utan en frukt?
Jordgubben är fullproppad med C–vitamin! En portion jordgubbar (125 g) fyller det dagliga rekommenderade behovet för en vuxen. Innehållet av C-vitamin ökar med mognadsgraden – ju rödare jordgubbarna blir desto högre C–vitamininnehåll.
Jordgubbar passar extra bra med choklad, kanel och tomater.
De många soltimmarna under den svenska sommaren bidrar till att mer socker bildas vilket ger sötare bär än de som odlas i andra länder.