Grynbowl med fänkål, jordgubbar och mynta
Att man inte har jordgubbar i mat oftare! I den här fräscha bowlen tillför dem en alldeles perfekt sötma, som balanseras upp av sälta och syra. Laga detta en dag med fint väder, så ni kan packa picknickfilten och avnjuta denna ljuvliga rätt i det gröna!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2021
Ingredienser
4 portioner
4 port kvarngryn
1 fänkål
2 msk olivolja
1/2 citron
salt
peppar
250 g jordgubbar
1/2 gurka
400 g halloumi
1 kruka mynta
1/2 påse hel skållad mandel (à 50 g)
65 g spenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2355 KJ / 563 kCal
Fett33 g
Salt5 g
Kolhydrater33 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott :)
Michelle
2021-08-19Smaklös och tråkig rätt tyvärr.
Sara
2021-08-11