Grynbowl med fänkål, jordgubbar och mynta

6
2
Grynbowl med fänkål, jordgubbar och mynta

Att man inte har jordgubbar i mat oftare! I den här fräscha bowlen tillför dem en alldeles perfekt sötma, som balanseras upp av sälta och syra. Laga detta en dag med fint väder, så ni kan packa picknickfilten och avnjuta denna ljuvliga rätt i det gröna!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2021

Grynbowl med fänkål, jordgubbar och mynta

Ingredienser

4 portioner
4
port kvarngryn
1
fänkål
2 msk
olivolja
1/2
citron
-
salt
-
peppar
250 g
jordgubbar
1/2
gurka
400 g
halloumi
1
kruka mynta
1/2
påse hel skållad mandel (à 50 g)
65 g
spenat

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Michelle

2021-08-19

Gott :)

Sara

2021-08-11

Smaklös och tråkig rätt tyvärr.

Näringsvärde per portion

Energi 2355 KJ / 563 kCal
Fett 33 g
Salt 5 g
Kolhydrater 33 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept