Jordgubbssaft

20
8
Jordgubbssaft

Gör din egna charmerande jordgubbssaft, som du kan servera på kalaset eller middagen. Saften får en naturlig, söt smak och ger dig en härlig sommarkänsla.

Skriv ut
Jordgubbssaft

Ingredienser

5 dl

Liten sats ca 5 dl

10 dl
jordgubbar (10 dl motsvarar ca 500 g)
2 dl
vatten
3 dl
socker
1/2 krm
natriumbensoat (eventuellt)

Stor sats ca 2 liter

4 l
jordgubbar (4 l motsvarar ca 2 kg)
8 dl
vatten
12 dl
socker
2 krm
natriumbensoat

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Gör så här

Tips

Till små satser saft som dricks upp inom några veckor behövs inte konserveringsmedel.

Variation: Byt ut hälften av jordgubbarna mot samma mängd rabarber i små bitar, röda-, svarta- eller vita vinbär, eller mot krusbär.

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Helen

2020-07-07

Hur länge står sig saften med konserveringsmedel i?

Redaktionen ICAse

2020-07-07

Hej Helen! Med bra frukt/bär, god hygien, rena flaskor är hållbarheten minst 6 månader. Det bästa är, som alltid, att dofta och smaka om man är osäker innan man serverar saften. Den går även bra att frysa. Hälsningar Ulrika

Lise-lott

2018-09-17

Frysrensning här i dag. Hittade 4 l jordgubbar. Så detta blir perfekt🍓

Jenny

2018-07-09

Är saften färdigblandad när den är klar, eller ska den blandas ut med vatten i glaset?

Redaktionen ICAse

2018-07-11

Hej Jenny! Saften är koncentrerad och ska blandas 1+4 med vatten. Lycka till! Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 3738 KJ / 894 kCal
Fett 1 g
Salt 0.02 g
Kolhydrater 211 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept