Briochebullar med vaniljkräm och jordgubbar

Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat
8
Briochebullar med vaniljkräm och jordgubbar

En briochebulle skiljer sig från en vanlig vetedegsbulle då den bakas med mer ägg och smör vilket ger en mjukare och saftigare deg. Att toppa bullarna med vaniljkräm och jordgubbar skapar det ultimata sommarfikat.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022

Briochebullar med vaniljkräm och jordgubbar

Ingredienser

24 stora bullar
25 g  färsk jäst
6   stora ägg (à ca 70 g)
10 dl  vetemjöl (10 dl motsvarar ca 600 g)
1 dl  strösocker (+extra till utbakning)
2 krm  salt
350 g  rumsvarmt smör
ca 25   färska jordgubbar

Vaniljkräm

6   äggulor
1 1/2 dl  strösocker
3/4 dl  majsstärkelse
1   vaniljstång
3 dl  mjölk (3%)
1 dl  vispgrädde
25 g  smör

Till servering

florsocker

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och grädde.

Näringsvärdet är berkänat per bulle.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Om man vill göra en halv sats -12 bullar - är det bara att halvera ingredienserna då? Även jästen? /Torsten

Torsten

2022-09-07

Fantastiskt goda bullar!

Cecilia

2022-07-21

Jag tyckte att det var goda men degen rann ut lite väl mycket. Ska jag göra dem igen så kommer jag göra dem i bullformar.

Stina

2022-07-05

Näringsvärde per portion

Energi1318 KJ / 315 kCal
Fett18 g
Salt0.4 g
Kolhydrater32 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Glutenfritt olivbröd med lagrad ost
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Smörfrallor
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Grytbröd
Betyg 4.7 av 5.
18 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Kalljäst focaccia
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Surdeg grundrecept med vetemjöl
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Mjölksyrad rödbeta
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga