Briochebullar med vaniljkräm och jordgubbar
En briochebulle skiljer sig från en vanlig vetedegsbulle då den bakas med mer ägg och smör vilket ger en mjukare och saftigare deg. Att toppa bullarna med vaniljkräm och jordgubbar skapar det ultimata sommarfikat.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022
Ingredienser
24 stora bullar
25 g färsk jäst
6 stora ägg (à ca 70 g)
10 dl vetemjöl (10 dl motsvarar ca 600 g)
1 dl strösocker (+extra till utbakning)
2 krm salt
350 g rumsvarmt smör
ca 25 färska jordgubbar
Vaniljkräm
6 äggulor
1 1/2 dl strösocker
3/4 dl majsstärkelse
1 vaniljstång
3 dl mjölk (3%)
1 dl vispgrädde
25 g smör
Till servering
florsocker
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och grädde.
Näringsvärdet är berkänat per bulle.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1318 KJ / 315 kCal
Fett18 g
Salt0.4 g
Kolhydrater32 g
Protein6 g
Kommentarer
Om man vill göra en halv sats -12 bullar - är det bara att halvera ingredienserna då? Även jästen? /Torsten
Torsten
2022-09-07Fantastiskt goda bullar!
Cecilia
2022-07-21Jag tyckte att det var goda men degen rann ut lite väl mycket. Ska jag göra dem igen så kommer jag göra dem i bullformar.
Stina
2022-07-05