Briochebullar med vaniljkräm och jordgubbar
En briochebulle skiljer sig från en vanlig vetedegsbulle då den bakas med mer ägg och smör vilket ger en mjukare och saftigare deg. Att toppa bullarna med vaniljkräm och jordgubbar skapar det ultimata sommarfikat.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022
Ingredienser
24 stora bullar
25 g färsk jäst
6 stora ägg (à ca 70 g)
10 dl vetemjöl (10 dl motsvarar ca 600 g)
1 dl strösocker (+extra till utbakning)
2 krm salt
350 g rumsvarmt smör
ca 25 färska jordgubbar
Vaniljkräm
6 äggulor
1 1/2 dl strösocker
3/4 dl majsstärkelse
1 vaniljstång
3 dl mjölk (3%)
1 dl vispgrädde
25 g smör
Till servering
florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1318 KJ / 315 kCal
Fett18 g
Salt0.4 g
Kolhydrater32 g
Protein6 g
Kommentarer
Smaken var okej. Det blev så svampigt och geggigt av allting. Jordgubbarna bara flöt ut från bullarna och alltihop blev så fult att jag inte ville bjuda på dem, ens till familjen.
Rebecca
2024-08-07Om man vill göra en halv sats -12 bullar - är det bara att halvera ingredienserna då? Även jästen? /Torsten
Torsten
2022-09-07Fantastiskt goda bullar!
Cecilia
2022-07-21