Brie i ugn med jordgubbar och rostade hasselnötter
Ugnsbakad brieost är det perfekta tilltugget till en bit bröd eller salta kex. Här höjer vi smaken ett extra snäpp med att skeda ljumna jordgubbar i en sötsyrlig lag av honung och balsamvinäger över brien och servera med krispiga nötter och mynta.
Ingredienser
4-6 portioner
1 rund brieost (à 500 g)
200 g färska jordgubbar
2 msk honung
2 msk vit balsamvinäger
1/2 krm svartpeppar
Topping
1/2 dl hackade rostade hasselnötter
2 msk färsk strimlad mynta
Till servering
crostini, salta kex eller baguette
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på 4 port och utan serveringsförslag.
Energi2444 KJ / 584 kCal
Fett48 g
Salt1 g
Kolhydrater16 g
Protein23 g
Kommentarer
Jättgott!
Ann-christin
2022-07-19Märklig rätt... Jag föredrar Brieosten med päron och röd paprika och jordubbarna med glass och maränger.
Bo arne
2022-06-21